Guvernul generos la rectificarea bugetara

Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateGuvernul a adoptat vineri, 29 iunie, printr-o Ordonanta de Urgenta, rectificarea bugetului de stat pe anul 2007, cele mai importante fonduri fiind alocate domeniului agriculturii pentru finantarea campaniei agricole din toamna acestui an, pentru completarea fondurilor comunitare aferente celor 1.226 proiecte SAPARD, precum si pentru finantarea sectorului zootehnic. Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu suma de 1,936 miliarde lei (19.360 miliarde lei vechi), a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a precizat ca agricultura a primit o alocare substantiala in scopul sprijinirii producatorilor agricoli sa infiinteze culturile de toamna.
Premierul Tariceanu a precizat, raspunzand unei intrebari, ca majorarea pensiilor anuntata recent de primul-ministru - nu va pune in pericol stabilitatea si echilibrul macroeconomic. Majorarea pensiilor s-a decis pe baza unei analize indelungate si precaute. Nu punem in pericol stabilitatea si echilibrul macroeconomic. Acesta este modul in care am procedat si pana acum,rdquo; a aratat primul-ministru.
Ritmul investitiilor din Romania este unul dintre cele mai ridicate din Europa si permite o astfel de majorare, a spus primul-ministru. Ministrul Economiei si Finantelor a explicat ca exista mai multe surse de venit care permit majorarea pensiilor: o patrime din suma vine din modificarile legislative privind imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la buget, 60% este rezultatul cresterii economice si a scaderii inflatiei si cresterea cu 2% a numarului de salariati.
De asemenea, pentru refacerea infrastructurii drumurilor judetene au fost alocati 600 milioane lei (6.000 de miliarde lei vechi), iar pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, suma de 200 milioane lei (2.000 miliarde lei vechi). Obiectivul principal al Programului, desfalurat la nivel national, il constituie realizarea, intr-o prima faza, a 500 de baze sportive, in perioada iulie 2007 decembrie 2008.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2007

 • 3 saptamani pana la lansarea primelor licitatii pentru proiectele finantate prin Programul Operational Regional

  Actualitate
 • Guvernul generos la rectificarea bugetara

  Actualitate
 • Agentia locala de ocupare a muncii Medgidia anunta locurile de munca vacante

  Actualitate
 • Conferinta Internationala - Fondurile structurale si de coeziune pentru Romania

  Actualitate
 • Primaria Medgidia a inceput reparatiile capitale la drumuri

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771