Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

Martie 2014, Radu Petric

Social

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a deschis procedurile licitatiei pentru manualele tiparite si digitale de la clasele I si a II-a, care ar urma sa ajunga la unitatile de invatamant pana la 15 septembrie, noile carti avand doua volume, pentru ca elevii, luand cu ei cate unul dintre ele, sa aiba ghiozdanul mai usor.

MEN anunta ca doreste continuarea si definitivarea procesului de modernizare a manualelor scolare, prin diversificarea formelor si revizuirea continutului acestora.
In acest sens, a fost initiata procedura de evaluare si licitatie pentru manualele de clasa I si a II-a, in baza Metodologiei privind evaluarea / reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor, se precizeaza intr-un comunicat de vineri.
Noile manuale vor fi adaptate nevoilor elevilor si ale societatii secolului al XXI-lea, pe baza unui proces demarat in premiera in Romania, si vor asigura cresterea calitatii procesului educational, prin respectarea standardelor europene si racordarea la exigentele societatii contemporane, sustin reprezentantii MEN.
Astfel, pentru clasa I si a II-a vor fi asigurate manuale noi la materiile Comunicare in limba romana, Comunicare in limba materna, Matematica si explorarea mediului, Limba moderna si Religie. Manualele scolare vor avea atat o varianta tiparita, cat si una digitala, iar elevii vor primi ambele formate. Acestea vor fi realizate in doua volume, structurate astfel incat sa acopere intreaga programa scolara, fiecare insotit de un CD/DVD cu formatul digital.
"Vechiul Abecedar, de pilda, avea 128 de pagini. Noul manual ar putea avea chiar si 160 de pagini, ca sa includa toata programa, si va fi in doua volume, pentru ca elevii, luand cu ei un singur volum, sa aiba ghiozdanul mai usor", au explicat reprezentantii ministerului.
Varianta digitala a manualelor va fi accesibila si pe platforma www.manuale.edu.ro, care va avea o aplicatie software dedicata, cu biblioteca virtuala continand variantele online ale manualelor scolare pentru toate disciplinele si modulele de pregatire. Manualele vor fi valabile timp de patru ani, incepand cu primul an de dupa incheierea sesiunii de evaluare, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani scolari, cu conditia reevaluarii lor. Ele vor fi supuse unui proces periodic de analiza, pe durata viabilitatii acestora, mai precizeaza MEN.
Manualele vor fi livrate, prin intermediul inspectoratelor scolare, catre unitatile de invatamant in perioada 11 - 15 septembrie.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Martie 2014

 • Romania a avut anul trecut un excedent comercial agroalimentar, prima data in ultimii 20 de ani

  Social
 • Turistii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe saptamana in Romania, la Constanta si Bucuresti

  Social
 • Simona Halep a devenit cetatean de onoare al judetului

  Social
 • Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

  Social
 • 10 oboare care scad preturile la taraba

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771