10 oboare care scad preturile la taraba

Martie 2014, Daniel Marinescu

Administratie locala

Producatorii agricoli si crescatorii de animale din nordul judetului vor avea ocazia, in cateva luni, sa-si comercializeze produsele intr-un spatiu special amenajat.

Acest lucru va fi posibil datorita Consiliului Judetean Constanta (CJC), care va pune bazele unui nou obor la iesirea din localitatea Cogealac, ce se va intinde pe o suprafata de 30.000 de metri patrati. Construirea oborului face parte dintr-un amplu program al CJC privind modernizarea mediului rural si care include constructia a zece oboare in mai multe comune. "Cel mai probabil, lucrarile vor incepe in acest an. De asemenea, un obor similar dorim sa amenajam si la Ghindaresti, asta deoarece, in partea de nord a judetului, nu avem niciun spatiu de acest gen, iar in sud avem trei", a spus vicepresedintele CJC, Cristian Darie.
Conducerea Consiliului a mai apreciat ca programul de construire a oboarelor are o deosebita importanta pentru dezvoltarea economica si sociala, care trebuie sa fie strans legata de imbunatatirea infrastructurii rurale.
Decizia de a amenaja acest targ a fost salutata de conducerea administratiei locale din Cogealac. "Noi, cei din nordul judetului, aveam nevoie de un astfel de obor, unde sa ne putem vinde animalele si granele. Asta pentru ca, pana acum, eram nevoiti sa parcurgem 40 - 50 de kilometri pana la Medgidia pentru a ne expune produsele. In plus, constructia oborului la Cogealac ii va ajuta si pe fermierii din sudul judetului Tulcea, care, la randul lor, nu au unde sa vanda roadele campului", a spus primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa.
Programul "10 oboare", initiat de CJC in urma cu trei ani, are scopul de a oferi posibilitatea agricultorilor constanteni de a-si vinde marfa intr-un cadru organizat, dar mai ales de a reduce importurile de legume si fructe. Pana acum, prin acest program au fost inaugurate oboare la Negru Voda, General Scarisoreanu si Cobadin.
"Speram sa mai reducem din numarul intermediarilor, care umfla pretul produselor agricole de doua sau trei ori. In afara de acest lucru, deschiderea targurilor inseamna conditii si standarde civilizate pentru agricultorii din Dobrogea, care au ocazia de a comercializa produse traditionale romanesti. De aceea, incercam sa-i incurajam si pe crescatorii de animale sa-si desfaca produsele in aceste targuri", a spus, la lansarea proiectului, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Romania a avut anul trecut un excedent comercial agroalimentar, prima data in ultimii 20 de ani

  Administratie locala
 • Turistii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe saptamana in Romania, la Constanta si Bucuresti

  Administratie locala
 • Simona Halep a devenit cetatean de onoare al judetului

  Administratie locala
 • Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

  Administratie locala
 • 10 oboare care scad preturile la taraba

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările la dispensarul medical din Pecineaga, realizate în procent de 75%

  Administratie locala
 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771