Biblioteca inaugurata in satul Viroaga

Martie 2014, Iulia Flfan

Administratie locala

Pe data de 15 martie 2014, incepand cu ora 11.00 a avut loc un important eveniment si anume taierea panglicii inaugurale a noii biblioteci la care au participat autoritatile locale alaturi de membrii Asociatiei "Farul Ospitalier" din Constanta.

"La realizarea acestei biblioteci am participat atat noi ca si administratie locala cat si Asociatia "Farul Ospitalier" din Constanta. Cladirea ce in trecut a apartinut C.A.P-ului a fost reabilitata pentru a capata o imagine si o functionalitate asa cum se cuvenea. Astfel ca, au fost montate ferestre noi, parchet, gresie, faianta urmand ca in cel mai scurt timp sa fie finalizate si grupurile sanitare. Aceasta cladire are in componenta sa un numar de patru incaperi dintre care una a fost transformata in biblioteca. Un aspect important al unei biblioteci este insasi cartea, aceasta avand un rol foarte important in dezvoltarea noastra ca oameni si este de asemenea, un element important al culturii unei natiuni. Totodata, existenta unei biblioteci atat in mediul rural cat si in cel urban este semnificativ pentru elevii de scoala, pentru ca aceasta reprezinta accesul elevilor la foarte multa informatie, la stiinta, si la cultura", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Cerchezu Ion Constantinescu.
Incaperea este dotata cu rafturi pe doi dintre peretii camerei, cu patru birouri, un calculator si un copiator. Atat cartile, la aceasta ora in numar de aproximativ 2000 cat si celelalte obiecte sunt oferite in administrarea Primariei de catre Asociatia "Farul Ospitalier" din Constanta. Capacitatea pe rafturile incaperii este de cca. 4.000 de carti si in acest sens, se va face o propunere catre Consiliul scolii pentru a se aduna numarul necesar de carti.
Aceasta biblioteca va fi una publica, oricine putand sa vina si sa se bucure de lectura din toate domeniile insa elevii se vor bucura cel mai mult de ea. Exista si in Cerchezu un astfel de spatiu insa din pacate, conform declaratiilor primarului Ion Constantinescu, distanta este una foarte mare, pe care copiilor le este imposibil sa-l strabata.
Biblioteca poate fi o hrana spirituala atat pentru tineri cat si pentru adulti, aici gasindu-se un loc linistit, un spatiu in care iubitorii de lectura sa-si satisfaca nevoia de carte, sa se informeze si sa invete mereu lucruri noi si utile.
Aceasta importanta actiune pentru comunitate se inscrie in sirul de manifestari culturale si educative, demarate de Asociatia "Farul Ospitalier" sub titulatura "Constanta, mai buna prin cultura". Programul a fost initiat in urma cu doi ani si a mai cuprins, pana la aceasta data, importante spectacole de Opera si Teatru de tineret, expozitii de arta cat si workshop-uri de fotografie.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Romania a avut anul trecut un excedent comercial agroalimentar, prima data in ultimii 20 de ani

  Administratie locala
 • Turistii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe saptamana in Romania, la Constanta si Bucuresti

  Administratie locala
 • Simona Halep a devenit cetatean de onoare al judetului

  Administratie locala
 • Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

  Administratie locala
 • 10 oboare care scad preturile la taraba

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771