Final de proiect in localitatea Topalu

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 12 martie, incepand cu ora 11.00, la sediul Casei de Cultura din comuna Topalu a avut loc conferinta finala de presa unde s-au prezentat rezultatele proiectului "Common Roots - International Festival of Folkloric Dance".

Acest important proiect a fost finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara nr.3:Dezvoltare Economica si Sociala, Domeniul major de interventie nr.3.3: People-to-people cooperation. Lider de proiect a fost Consiliul Local Negru Voda, urmat de ceilalti parteneri Consiliul Local Topalu, Municipalitatea General Tochevo Bulgaria si Municipalitatea Tervel tot din Bulgaria.
Printre obiectivele importante ale acestui proiect s-au numarat: cresterea cooperarii romano-bulgare in domeniul cultural; cresterea calitatii vietii populatiei din zona transfrontaliera; cresterea vizibilitatii zonelor transfrontaliere; transfer de bune practici pentru grupurile folclorice romanesti si bulgaresti; revigorarea culturala si economica dar si eliberarea barierelor din zona transfrontaliera prin promovarea culturii si a traditiilor folclorice din Regiunea Dobrogea cat si dezvoltarea infrastructurii informationale si de comunicare.
Totodata, importante activitati au avut loc in cadrul proiectului "Radacini Comune" Festival International de Dansuri Folclorice si anume: achizitionarea de echipamente si costume populare; cartea festivalului ( cuprinde informatii despre ansamblurile folclorice, despre parteneri si prezentarea celor patru localitati partenere); organizarea unei expozitii folclorice permanente; desfasurarea festivalului din perioada 22-24 noiembrie 2013, la care au participat 14 ansambluri cu peste 650 de dansatori, 500 de spectatori si reprezentanti ai presei cat si conferinta finala.
De asemenea, printre rezultate acestui proiect se numara dezvoltarea bazei materiale a Caselor de Cultura, schimbul de bune practici in domeniul cultural si imbunatatirea colaborarii dintre partenerii proiectului.
Ansamblurile de dansatori participante la festival au fost din Negru Voda, Topalu, General Toshevo, Tervel, Krusan,Dobrich Selska, Ghindaresti, Cogealac, Harsova, Albesti, Chirnogeni si Techirghiol.
Valoarea proiectului ce a urmarit promovarea dezvoltarii durabile prin conservarea si transmiterea traditiilor folclorice cat si sustinerea actului cultural in zona transfrontaliera, s-a ridicat la suma totala de 236.500 Euro.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Romania a avut anul trecut un excedent comercial agroalimentar, prima data in ultimii 20 de ani

  Administratie locala
 • Turistii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe saptamana in Romania, la Constanta si Bucuresti

  Administratie locala
 • Simona Halep a devenit cetatean de onoare al judetului

  Administratie locala
 • Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

  Administratie locala
 • 10 oboare care scad preturile la taraba

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771