Sectiile de Chirurgie si Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta au fost inaugurate

Martie 2014, Radu Petric

Social

Constantenii care au nevoiede ingrijiri pe sectiile Cardiologie si Chirurgie II beneficiaza de conditii moderne de cazare si tratament.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) a inaugurat ieri ambele sectii, iar pe viitor, conducerea unitatii sanitare spera sa poata incepe renovarile si la sectia de Neurochirurgie si mai tarziu sa construiasca un spital de copii in Constanta.
In ceea ce priveste reparatiile capitale de la Cardiologie, acestea se situeaza in jurul sumei de 7,5 milioane lei, din care sase milioane lei reprezinta contributia Consiliului Judetean Constanta si doar 1,5 milioane contributia Ministerului Sanatatii. Cardiologia are acum 80 de paturi, din care 16 la Terapie Intensiva, cu sase mai mult ca inainte de renovare.
Desigur, sustine seful sectiei, dr. Irinel Parepa, aceste paturi suntinsuficiente pentru o populatiei ca a Constantei si asta mai ales vara, cand pe litoral vin zeci de mii de turisti. "Avem aprobata deja extinderea sectiei, dar sa vedem in ce masura vom reusi sa facem acest lucru. Legat de monitoarele pe care le avem la acest moment, ele sunt echipamente de ultima generatie, ce pot monitoriza mult mai bine ca inainte functiile vitale ale pacientilor. Apoi, toate datele de la monitoare sunt colectate de o statie centrala de monitorizare care are trei terminale pentru asistentele supraveghetoare", a declarat ea.
Dotarile au ajuns si ele la trei milioane de lei, tot din banii CJC, iar la Chirurgie II, dotarile au costat patru milioane de lei, plus reparatiile 3,5 milioane lei, totul suportat de CJC.
Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu a spus ca vrea sa asigure constantenii ca in permanenta CJC, cat si Primaria au avut si vor avea ca prioritate sanatatea constantenilor, sanatatea dobrogenilor, a romanilor.
"Tocmai astazi ii spuneam domnului ministru secretar de stat ca din pacate, programul de infarct national nu cuprinde si judetul Constanta, pentru ca nu au vrut sa acrediteze acest centru care a redus mortalitatea de la 23% la 2,3% intr-un an de zile, dar sper sa am promisiunea noului ministru al Sanatatii, domnul Banicioiu, ca vom intra si noi dobrogenii in categoria cetateni de rangul I. Pana acum, noi am fost considerati din acest punct de vedere, cetateni de rangul II si III, desi judetul Constanta este al doilea contribuabil la bugetul Romaniei. Nedreptatea aceasta a costat mii de vieti. Nu stiu cat, cine, cum, poate sa evalueze in bani. Consiliul Judetean Constanta, Primaria, finantam fiecare caz de infarct miocardic in locul programului national si am salvat foarte foarte multe persoane", a adaugat el.
Sursa : www.lideruldeopinie.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Sectiile de Chirurgie si Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta au fost inaugurate

  Social
 • Presedintele Consiliului Judetean Constanta: Filmuletul in care apar gandaci la Spitalul Judetean este trucat

  Social
 • Ponta, despre situatia Portului Constanta: Ori privatizam macar o treime, ori daca nu, nu

  Social
 • A.J.O.F.M. redeschide punctul de lucru de la Navodari

  Social
 • Primaria Navodari nu a lasat sa treaca neobservata ziua de 8 Martie

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771