Presedintele Consiliului Judetean Constanta: Filmuletul in care apar gandaci la Spitalul Judetean este trucat

Martie 2014, Adrian Nicărel

Social

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine ca filmul in care sunt prezentate diverse nereguli la Spitalul Judetean este un trucaj, iar imaginile in care apar gandaci ar fi fost filmate in alta parte.

Constantinescu a declarat, luni, dupa inaugurarea a doua noi sectii ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, ca nu exista gandaci in unitatea medicala, ultima dezinsectie fiind facuta pe 27 februarie.
"Nu este niciun gandac si nicio colonie de gandaci in Spitalul Judetean Constanta, acele imagini sunt trucate. Sunt imagini luate de la inaugurarea Sectiei de Ortopedie acum doi ani, peste care s-au suprapus niste imagini filmate cu un telefon nu se stie de cine, unde si cand, dar care nu sunt din acest spital, sunt din alta parte. Dovada ca pe 27 februarie s-a facut dezinsectie in tot Spitalul Judetean si nu mai exista niciun fel de gandaci. Asta nu inseamna ca din cand in cand nu pot aparea, dar trebuie foarte mare vigilenta si facute periodic verificarea si controlul", a afirmat Nicusor Constantinescu.
Presedintele CJ Constanta a fost prezent, luni, la inaugurarea sectiilor de Cardiologie si Chirurgie Generala 2, care au fost modernizate in ultima perioada, valoarea totala a investitiilor fiind de aproape 20 de milioane de lei.
Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor - filiala Constanta, Maria Constandache, declara, duminica, ca rude ale unor bolnavi de la SJU Constanta au trimis asociatiei o inregistrare cu camera ascunsa in care sunt prezentate "conditiile precare de tratament" din unitatea sanitara.
"Filmarea a fost facuta de insotitorii pacientilor, care ne-au sesizat si pe noi. Filmarea este realizata in urma cu aproximativ o saptamana - zece zile. In prezent, suntem in cercetari la Asociatia pentru Protectia Pacientilor si in cel mult zece zile vom incheia un raport pe care-l vom aduce la cunostinta conducerii spitalului. Nemultumiri sunt foarte multe, mai ales la Neurologie, acolo unde a fost facut si filmuletul. Sunt sesizari legate de conditiile spitalicesti, conditii precare de tratament, lipsa medicamentelor. Mai mult voi putea prezenta dupa ce inchidem raportul si tragem concluziile", spunea presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor - filiala Constanta.
In filmuletul respectiv rudele unui pacient aflat in coma de mai multe luni acuza ca bolnavul are rani netratate, iar in sectia unde acesta este internat se pot observa gandaci.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Mihnea Avram, declara, la randul sau, ca nu stie unde au fost filmate imaginile respective, insa in niciun caz in sectia unde este internat acel de pacient.
"Pacientul a fost internat la Neurologie cinci luni si din noiembrie este la ORL. Este un pacient care a avut un infarct in luna iunie 2013 si ca urmare a infarctului a facut un stop cardio-respirator si a fost resuscitat. El a ramas de atunci si pana in prezent internat in spital, deci de peste opt luni, intr-o stare vegetativa. Nu stie, nu recunoaste pe nimeni, doar respira, este hranit printr-o sonda nazogastrica si de cate ori i se sugereaza familiei ca l-ar putea ingriji si acasa familia vine si face reclamatie. Iar de data asta a venit si a prezentat acest film, care nu stiu unde este facut. Nu stiu unde a filmat scena respectiva, in niciun caz in sectia de ORL unde nu este niciun fel de gandac", afirma Mihnea Avram.
Directorul DSP Constanta, Constantin Dina, a declarat ca in urma verificarilor facute luni la sectia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta s-a stabilit ca sesizarea rudelor unor pacienti internati in unitatea sanitara ca exista gandaci in saloane este neintemeiata.
"Angajatii DSP nu au gasit gandaci in nicio incapere a sectiei de Neurochirurgie. De asemenea, cei care au mers in control au verificat si sectia ORL si nici acolo nu au gasit asa ceva", a declarat Dina.
Seful DSP Constanta a spus ca este posibil ca inregistrarea cu camera ascunsa sa nu fi fost facuta la SJU Constanta, acelasi punct de vedere fiind sustinut si conducerea unitatii sanitare.


Articole din editia din data de Martie 2014

 • Sectiile de Chirurgie si Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta au fost inaugurate

  Social
 • Presedintele Consiliului Judetean Constanta: Filmuletul in care apar gandaci la Spitalul Judetean este trucat

  Social
 • Ponta, despre situatia Portului Constanta: Ori privatizam macar o treime, ori daca nu, nu

  Social
 • A.J.O.F.M. redeschide punctul de lucru de la Navodari

  Social
 • Primaria Navodari nu a lasat sa treaca neobservata ziua de 8 Martie

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771