Sudul litoralului imaginat de studentii la Urbanism

Martie 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus si Saturn ar putea concura, in scurt timp, cu statiunea Mamaia. Pe masa edilului din Mangalia a ajuns un plan de modernizare a statiunilor. Ideea apartine catorva studenti bucuresteni care vor sa schimbe fata statiunilor din sudul litoralului. In proiect sunt prevazute alei pietonale, mai multe spatii verzi, un ponton si o piateta.

Planul pus pe hartie de studentii la Urbanism este unul indraznet, dar foarte costisitor. Statiunile din sudul litoralului ar urma sa se transforme in adevarate oaze de verdeata.
In plus, aleile vor fi refacute, mai multe lanturi de magazine vor fi construite de la zero, iar parcarile se vor inmulti. Primarul municipiului Mangalia spune clar si raspicat ca bugetul local nu poate finanta o asemenea investitie, dar este increzator ca poate accesa fonduri europene sau bani de la Guvern.
Cristian Radu, primar Mangalia: "S-a facut totul dupa ureche in acest oras, in aceste 6 statiuni, nici Guvernul nu s-a aplecat timp de 20 ani asupra acestor statiuni desi ele sunt de interes national dar nici Primaria Mangalia ...cu 43.000 locuitori este foarte greu sa sustii 6 statiuni turistice".
Plansele cu reprezentarile a ceea ce va fi sudul litoralului au primit aviz pozitiv si urmeaza ca proiectul sa fie implementat.
Dumitru Filip , director Directia de Turism: "Reabilitarea statiunilor in sensul de punerea lor in valoare, urbanistic in primul rand, inseamna un efect special in ce-ar insemna circulatia turistica si atractivitatea statiunilor... si o preocupare serioasa si insistenta a autoritatilor locale".
In statiunea Neptun se are in vedere accesul mai usor la plaja, realizarea unui circuit turistic cultural in care sa fie incluse lacurile din zona, dar si construirea unui ponton.
In Venus vor fi amenajate alei pietonale, vor fi montate indicatoare turistice si vor fi amenajate mai multe spatii verzi. In zona bazarului va aparea si o piateta.
Pentru statiunile Jupiter si Cap-Aurora, specialistii in design peisagistic s-au gandit sa reamenajeze parcarea existenta si zona lacului.
Proiectul este in faza incipienta si nu exista un termen stabilit pentru demararea lucrarilor, pentru ca autoritatile au nevoie de bani. In lipsa fondurilor, este imposibil de anticipat un calendar al punerii in fapt a acestui mega-proiect pentru sudul litoralului romanesc.
(Sursa: Digi24)

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Sectiile de Chirurgie si Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta au fost inaugurate

  Actualitate
 • Presedintele Consiliului Judetean Constanta: Filmuletul in care apar gandaci la Spitalul Judetean este trucat

  Actualitate
 • Ponta, despre situatia Portului Constanta: Ori privatizam macar o treime, ori daca nu, nu

  Actualitate
 • A.J.O.F.M. redeschide punctul de lucru de la Navodari

  Actualitate
 • Primaria Navodari nu a lasat sa treaca neobservata ziua de 8 Martie

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771