2014, un an al dorintelor si al realizarilor

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Dorinela Irimia, seful administratiei locale Saraiu are planuri mari pentru acest an ce se afla abia la inceput, dorinte marete totul pentru a da culoare, viata si multa frumusete localitatii pe care o pastoreste cu mult drag, mult suflet si implicare.

O perioada de aproximativ trei saptamani a lucrat intens echipa proprie a Primariei S.C "Saraiu Progres, Servicii, Dezvoltare" S.R.L pentru a finaliza o lucrare foarte importanta pentru o parte din locuitorii comunei.
"Una din prioritatile anului 2014 a fost aceea de a inlocui sarpanta la singurul bloc de locuinte din Saraiu, ce cuprinde un numar de 16 apartamente. Am dorit sa facem acest lucru deoarece izolatia constructiei era deteriorata, ultimul etaj avand cel mai tare de suferit deoarece zapada ori ploile cazute s-au scurs prin tavanul apartamentelor. Astfel ca, am pus sarpanta noua, cu invelitoare din tabla Lindab totul pentru ca locuintele sa fie asigurate iar oamenii sa fie linistiti ca apa nu se va mai scurge prin tavan. De asemenea, echipa noastra a intervenit si la nivelul subsolului blocului de locuinte, unde a fost schimbata toata conducta pentru ca scurgerile canalizarii sa nu se mai infunde", a spus pentru Graiul Dobrogei, edilul sef al localitatii Saraiu, Dorinela Irimia.
Valoarea lucrarilor s-a ridicat la suma de 30.000 lei.
De asemenea, primarul si-a propus ca in primavara acestui an sa-si indrepte atentia si catre exteriorul blocului ce are nevoie de transformari radicale.

Centrala termica pentru biserica din satul Dulgheru

Tot in aceasta perioada, a fost realizata o constructie ce cuprinde doua incaperi in curtea lacasului de cult cu hramul Sfintilor "Constantin si Elena" din Dulgheru.
"Si pentru ca, am achizitionat centrala termica pentru aceasta biserica era imperios necesar sa construim o camera in care aceasta sa fie montata. Ce-a de-a doua incapere este pentru a putea depozita in cele mai bune conditii combustibilul solid pentru aceasta centrala, urmand ca, in cursul acestei saptamani sa definitivam instalatia din interiorul lacasului de cult cat si montarea caloriferelor. Ne-am propus sa o si tencuim pe interior si astfel sa o pregatim pentru pictura", a mai spus Dorinela Irimia.

Primaria localitatii Saraiu se extinde

Vechea cladire situata langa sediul Primariei Saraiu va intra intr-un amplu proces de reconsolidare si modernizare. Reconsolidarea se realizeaza prin subzidire, prin refacerea peretilor si de asemenea, prin recompartimentarea interiorului intregii cladiri.
"Ne-am propus sa turnam deasupra cladirii o placa de beton in vederea realizarii unei mansarde ce va cuprinde doua camere de protocol ce sunt imperios necesare. De asemenea, aceasta constructie va cuprinde o sala in care se vor tine sedintele de Consiliu Local, o camera pentru protocol, o biblioteca, un birou pentru asistenta sociala si un centru informatic pentru copii, ce va fi dotat cu un numar de 25 de calculatoare. Acest spatiu le va oferi astfel sansa sa socializeze si sa lege prietenii. Imediat ce vremea intra intr-un amplu proces de incalzire, ne apucam de treaba", a incheiat edilul comunei Saraiu Dorinela Irimia.


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Mazare: Nu am fost consultat la formarea Guvernului. Nu-i cunosc pe noii ministri

  Administratie locala
 • UDMR intra la guvernare. Ponta si Kelemen au semnat acordul. Ce prevede acordul guvernamental. LISTA ministrilor propusi

  Administratie locala
 • Liceenii isi testeaza cunostintele

  Administratie locala
 • Senatul a RESPINS proiectul noului Cod rutier, propus de Radu Stroe

  Administratie locala
 • Declaratie SOC a unui oficial BNR: Romanii nu stiu sa faca bani"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771