Zi importanta pentru administratia locala a urbei Negru Voda

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Vineri, 28 februarie 2014, incepand cu ora 11.00, la sediul Casei de Cultura din orasul Negru Voda a avut loc conferinta finala de presa unde s-au prezentat rezultatele proiectului "Common Roots - International Festival of Folkloric Dance".

Proiectul realizat in parteneriat cu Consiliul local al comunei Topalu din Romania si cele doua municipalitati General Toshevo si Tervel, ambele din Bulgaria a fost finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara nr.3:Dezvoltare Economica si Sociala, Domeniul major de interventie nr.3.3: People-to-people cooperation.
O parte din obiectivele acestui proiect sunt: cresterea calitatii vietii in zona transfrontaliera; asigurarea oportunitatilor egale locuitorilor din regiunea transfrontaliera de a participa la evenimente culturale; imbunatatirea cooperarii romano-bulgare in domeniul cultural din zona transfrontaliera in scopul dezvoltarii socio-economice a acestei zone; revigorarea culturala si economica dar si eliberarea barierelor din zona transfrontaliera prin promovarea culturii si a traditiilor folclorice din Regiunea Dobrogea cat si dezvoltarea infrastructurii informationale si de comunicare.
Din proiectul "Common Roots - International Festival of Folkloric Dance" au facut parte mai multe activitati precum: realizarea unei pagini web; achizitionare echipmente ( echipament IT, costume populare, echipament de sunet si de lumini); organizarea unei expozitii permanente (opt vitrine unde sunt expuse costume populare romanesti si bulgaresti); cartea festivalului ( cuprinde informatii despre ansamblurile folclorice, despre parteneri si prezentarea celor patru localitati partenere); promovarea festivalului (realizata prin intermediul materialelor publicitare ca bannere, flayere, postere, insigne, diplome si invitatii).
O alta activitate importanta a fost si cea mai importanta si anume desfasurarea festivalului din perioada 22-24 noiembrie 2013, la care au participat 14 ansambluri cu peste 650 de dansatori, 500 de spectatori si reprezentanti ai presei, realizandu-se si transmisii in direct la radio. Ansamblurile de dansatori participante la festival au fost din Negru Voda, Topalu, General Toshevo, Tervel, Krusan,Dobrich Selska, Ghindaresti, Cogealac, Harsova, Albesti, Chirnogeni si Techirghiol.
Printre activitatile incheiate cu succes in cadrul proiectului amintim infiintarea paginei web, achizitionarea echipamentelor pentru Casa de Cultura, amenajarea expozitiei permanente, editarea "Carte Festival" , desfasurarea propriu-zisa a Festivalului International de Dansuri Folclorice "Radacini Comune" si conferinta finala.
Valoarea proiectului ce a urmarit promovarea dezvoltarii durabile prin conservarea si transmiterea traditiilor folclorice cat si sustinerea actului cultural in zona transfrontaliera, s-a ridicat la suma totala de 236.500 Euro.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Mazare: Nu am fost consultat la formarea Guvernului. Nu-i cunosc pe noii ministri

  Administratie locala
 • UDMR intra la guvernare. Ponta si Kelemen au semnat acordul. Ce prevede acordul guvernamental. LISTA ministrilor propusi

  Administratie locala
 • Liceenii isi testeaza cunostintele

  Administratie locala
 • Senatul a RESPINS proiectul noului Cod rutier, propus de Radu Stroe

  Administratie locala
 • Declaratie SOC a unui oficial BNR: Romanii nu stiu sa faca bani"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771