Cursuri pentru somerii din localitatea Pantelimon

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Social

Incepand cu data de 24 februarie 2014, pe parcursul unei saptamani ce insumeaza un total de 36 de ore, 40 de persoane din Pantelimon si satul Runcu sunt instruiti de cadre abilitate in cadrul unui important proiect, in sala de Consiliul Local a Primariei cat si in Caminul Cultural din comuna.

Proiectul POSDRU "1", Axa prioritara: 5, Domeniul major de interventie: 5.2 este un proiect implementat de S.C "Global Commercium Development" S.R.L Romania, in parteneriat cu Nanfor IbÚrica, S.L. Spania, avand ca principal scop dezvoltarea comunitatilor rurale din judetul Constanta.
Prin activitatile sale, Global Commercium Development abordeaza domenii de activitate precum educatia, formarea profesionala, tranzitia de la scoala la viata activa, egalitatea de sanse, ocuparea fortei de munca si antreprenoriatul. Global Commercium acorda o atentie deosebita proiectelor care vizeaza ajutorarea comunitatilor, grupurilor vulnerabile si drepturilor omului.
Obiectivul general al prezentului proiect este promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonei rurale din judetul Constanta, prin dezvoltarea capitalului uman si cresterea gradului de ocupare in domenii non-agricole. Proiectul include activitati cuprinzatoare, concentrate pe imbunatatirea calitatii resurselor umane, in zonele rurale, in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole.
Prin desfasurarea programelor de formare, proiectul isi aduce contributia la dezvoltarea resurselor umane, cresterea gradului de ocupare in domenii non-agricole si cresterea competitivitatii economice, iar sprijinirea antreprenoriatului contribuie la asigurarea de noi oportunitati pe o piata a muncii flexibila si moderna.
Cum se realizeaza acest lucru? Prin formarea profesionala a 160 de persoane in vederea imbunatatirii competentelor necesare pe piata muncii in urmatoarele localitati: Mihail Kogalniceanu, Gradina, Nicolae Balcescu, Ghindaresti, Amzacea, Cumpana si Pantelimon; prin participarea a 84 de persoane la cursuri de antreprenoriat, care vor beneficia de consultanta si asistenta individuala pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale in localitatile Mihail Kogalniceanu, Gradina, Nicolae Balcescu, Topraisar, Cumpana si Pantelimon; prin organizarea de campanii de constientizare cu privire la importanta beneficiilor participarii la programe de formare profesionala; prin campanii de promovare-informare destinate grupului-tinta privind oportunitatile de formare si ocupare in domeniile non-agricole; beneficiarii la finalizarea cursurilor primesc o subventie de 200 ron; beneficiarii de la cursurile de antreprenoriat participa la concursul "Ideea ta Afacea ta" unde se vor acorda 3 premii si anume premiul I in valoare de 2.000 lei, premiul II in valoare de 1.500 lei si premul III in valoare de 1.000 lei; realizarea schimbului de experienta vizita de studiu care va fi facuta in zonele rurale din Spania, ce va include un numar de 20 de beneficiari din localitatile mai sus mentionate; evaluarea competentelor dobandite pe alte cai decat cele formale pentru un numar de 60 de beneficiari din grupul tinta; incadrarea in munca a unui numar cat mai mare de beneficiari din grupul tinta dar si realizarea unui numar de 15 vizite de informare in liceele tehnologice din mediu rural din judetul Constanta.
"Acest proiect de anvergura se adreseaza persoanelor in cautarea unui loc de munca, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor de lunga durata dar si somerilor tineri. Ne bucuram pentru faptul ca, oamneii au venit si s-au inscris si ca de asemenea, participa activ in cadrul orelor de curs", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Ciubuca Vasile, expert mediere.


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • Mazare: Nu am fost consultat la formarea Guvernului. Nu-i cunosc pe noii ministri

  Social
 • UDMR intra la guvernare. Ponta si Kelemen au semnat acordul. Ce prevede acordul guvernamental. LISTA ministrilor propusi

  Social
 • Liceenii isi testeaza cunostintele

  Social
 • Senatul a RESPINS proiectul noului Cod rutier, propus de Radu Stroe

  Social
 • Declaratie SOC a unui oficial BNR: Romanii nu stiu sa faca bani"

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771