Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

25 Februarie 2014, Marian Carson

Actualitate

Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" (CNAPM) a atribuit asocierii ErnstYoung - Inros Lackner un contract de 5,02 milioane lei (1,1 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de asistenta in vederea elaborarii unui master-plan al Portului Constanta, pe termen scurt, mediu si lung.
"Consultantul va avea sarcina sa realizeze urmatoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea si evaluarea planurilor alternative si selectarea master-planului preferat; strategia de dezvoltare a Portului Constanta; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arata in anuntul de atribuire.
Contractul, estimat initial la 8,69 milioane lei fara TVA, a fost atribuit la inceputul lunii februarie pentru 4,05 milioane lei lei, prin licitatie restransa.
CNAPM a primit sase oferte pentru acest contract. Proiectul este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport. Master-planul va cuprinde masuri de dezvoltare a Portului Constanta pe termen scurt (anul 2020), mediu (2030) si lung (2040). CNAPM estimeaza un profit brut de 38,2 milioane lei in acest an, cu 34% mai mare fata de cel prevazut in bugetul aprobat pentru 2013, si a programat investitii de 449,79 milioane lei, in crestere cu 26% fata de nivelul bugetat anul trecut.
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la finele lunii ianuarie, ca exista discutii privind trecerea a 33% din Portul Constanta la autoritatile locale, care au solicitat acest lucru, el aratand ca, pana in acest moment, Guvernul nu realizase un proiect in acest sens.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de 25 Februarie 2014

 • Salariile primarilor VOR CRESTE. Camera Deputatilor a aprobat majorarea de la 1 iulie. Dragnea: Este un act de dreptate pentru alesii locali, indiferent de culoarea politica

  Actualitate
 • Dragnea, intrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegatia Permanenta: "Ganduri bune! "

  Actualitate
 • 150 de joburi disponibile pentru someri

  Actualitate
 • Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

  Actualitate
 • Mangalia se intoarce cu fata la mare

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771