Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Politic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, despre acuzatiile pe care presedintele Traian Basescu i le-a adus intr-o emisiune televizata, ca seful statului vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui sa le spuna dar ca, din fericire, nu il ia nimeni in serios.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile presedintelui Traian Basescu, privind manipularea cursului valutar, prin interventia la prim-vicepresedintele BNR, Florin Georgescu, Ponta a raspuns: "Domnul presedinte vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui sa le spuna. Din fericire, nu il ia nimeni in serios. Cum poate sa spuna presedintele unei tari din Uniunea Europeana ca cineva manipuleaza cursul de schimb? E mai mult decat o iresponsabilitate, e pur si simplu o tampenie ingrozitoare".
Premierul a spus ca nu a vazut ce a declarat presedintele Traian Basescu, pentru ca are lucruri serioase de facut, iar presedintele "in fiecare zi mai spune cate o tampenie".
Despre afirmatia presedintelui ca ia in calcul sa depuna plangere penala pe numele sau, Ponta a spus: "Sa depuna 700 de plangeri penale, sa fie fericit".
Victor Ponta a comentat afirmatia presedintelui potrivit careia Guvernul este ilegal, spunand: "Nu este al lui Basescu, logic". Despre ministrii demisionari pentru care nu se semneaza demisiile, premierul a spus: "Si ce treaba are el cu treaba asta?".
"Vor sta in functie (ministrii demisionari - n.r.) pana in momentul in care pot sa trimit o noua propunere de ministru, pentru ca eu raspund de functionarea Guvernului, nu domnul Basescu si pentru ca nu pot accepta ideea in care un minister, Finante, in cazul de fata, Sanatate, Economie, sa nu aiba deloc titular. Asta inseamna ca nu are nimeni voie sa semneze, nici macar secretarii de stat", a mai spus premierul Victor Ponta.
El a mentionat ca ceea ce si-ar dori sa faca chiar astazi, cand pleaca de la Parlament, este sa mearga la birou si sa semneze propunerile pentru Klaus Iohannis, Eugen Nicolaescu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu, si sa le trimita la Cotroceni, astazi.
"Dar pentru asta exista, evident, si este absolut necesara si vointa celor patru, si cred ca, daca imi spun ca sunt de acord, eu astazi trimit propunerile cu cei patru", a mai spus Ponta.
Ponta a reiterat si ideea potrivit careia USL trebuie sa ramana unita.
"Eu sunt cel mai retinut in declaratii si, repet, cu riscul de a va supara dumneavoastra, de la presa, pe mine, ideea ca USL trebuie sa ramana unit, Guvernul trebuie sa ramana cu sprijinul USL si al grupului minoritatilor, asa cum a fost de la inceput, si asta este cel mai important", a spus premierul.
Ponta a mai spus ca, atat timp cat este liderul PSD si unul dintre cei trei lideri ai USL, poate sa vorbeasca in numele PSD si al USD ca cea mai buna formula, pentru care face toate eforturile de guvernare, este USL, alaturi de liberali, conservatori si alaturi de grupul minoritatilor.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Fostul cinematograf Republica din Constanta este in curs de transformare

  Politic
 • Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

  Politic
 • Proiecte noi pentru orasul Navodari

  Politic
 • Nicolae Matei prezent la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania

  Politic
 • 10 kilometri de strazi din Harsova vor fi reabilitate

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771