Parc modern realizat la standarde europene, in Eforie Sud

Februarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primaria Eforie este in plin proces de implementare a proiectului "Parc de recreere in orasul Eforie", lucrare finantata din fonduri europene, prin intermediul caruia va fi amenajat un parc modern in statiunea Eforie Sud, in zona Cazino, pe o suprafata de aproape 8.000 de metri patrati.

"Pana in prezent suntem in grafic cu implementarea proiectului si am respectat toate termenele impuse prin cererea de finantare. Asta inseamna ca la finalul anului vom avea un parc modern, la standarde europene, in Eforie Sud. Acesta este realizat dupa un proiect de arhitectura inovativ si extrem de interesant, creand astfel o imagine complet noua pentru intreaga zona. Asta inseamna noi spatii de joaca pentru copii, reabilitarea si asfaltarea aleilor pietonale, schimbarea iluminatului public si inlocuirea mobilierului stradal, instalarea unei scene pentru concerte si spectacole estivale, un skate park pentru role si fantani arteziene", a spus seful administratiei locale Ion Ovidiu Brailoiu.
Un lucru foarte important este acela ca, proiectul "Parc de recreere in orasul Eforie" demarat in urma cu cinci luni de zile va duce atat la o crestere a turismului in aceasta zona cat si la un standard de confort pentru turisti.
"Noul parc va aduce de asemenea noi modalitati de petrecere a timpului liber. Pentru cresterea turismului am finalizat implementarea unui alt proiect finantat din fonduri europene, "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice Eforie", proiect care a avut rezultate foarte bune. De asemenea, trebuie spus ca atragerea de fonduri europene este prioritatea de grad 0 a Primariei. Avem o echipa care lucreaza intens pe aceasta directie si avem deja rezultate notabile. In afara de parcul din Eforie Sud, avem in implementare un alt proiect important, care se refera la refacerea integrala a promenadei turistice (faleza) din Eforie Nord, un proiect cu impact deosebit. Totodata, suntem in faza de evaluare pentru alte patru proiecte si se lucreaza continuu. Ne punem mai sperante in fondurile europene si pentru perioada 2014-2020. Fara sa ma grabesc, sunt unica sansa de dezvoltare pentru orasul Eforie si pentru majoritatea oraselor mici din Romania. In conditiile in care bugetul Primariei este puternic afectat de criza, fondurile europene ne permit sa derulam proiecte de infrastructura, pe care in alte conditii nu le putem realiza. Spre exemplu, valoarea totala a proiectului "Parc de recreere in orasul Eforie" este de 3.107.596,76 lei, iar contributia Primariei este de numai 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, fara T.V.A. Fara aceasta oportunitate este clar ca ar fi fost foarte greu sa implementam proiectul", a mai spus primarul orasului Eforie.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Fostul cinematograf Republica din Constanta este in curs de transformare

  Administratie locala
 • Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

  Administratie locala
 • Proiecte noi pentru orasul Navodari

  Administratie locala
 • Nicolae Matei prezent la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania

  Administratie locala
 • 10 kilometri de strazi din Harsova vor fi reabilitate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771