Lucrari continuate la biserica din localitatea Independenta

Februarie 2014, Iulia Fţlfan

Social

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Cristea Gascan, inca de la inceputul lunii ianuarie a acestui an au fost reluate lucrarile de pictare a sfantului lacas de cult.

"A fost una din marile mele dorinte aceea de a da startul si acum, de a incheia cu succes aceasta investitie, de pictare a interiorului bisericii ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena". Mi-am propus ca sfintirea aceestei biserici sa aiba loc chiar de hramul lacasului de cult, mai exact pe data de 25 mai daca pana atunci ne ajuta Dumnezeu si terminam tot acest proiect in care am investit in primul rand suflet. Din toata aceasta investitie ar mai fi de lucru sa spunem aproximativ 25% si e gata, enoriasii putandu-se bucura de cea mai frumoasa biserica. O echipa formata din trei oameni minunati, inzestrati cu un talent deosebit si cu multa putere de munca lucreaza zi de zi la pictarea bisericii, este vorba despre domnul Viorel Dumitru Neagu din Bucuresti ce face o echipa grozava cu alti doi colegi plus un ajutor, din mana si pensula carora ies niste picturi cu adevarat minunate si desavarsite", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul autoritatii locale Independenta Cristea Gascan.
Lacasul ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena" nu avea la momentul demararii lucrarilor decat un numar de opt picturi. Aceasta constructie a fost ridicata in perioada anilor 1919-1920, cu cea mai mare contributie din partea Boierului Butu Aurel. Astfel ca, odata cu anul 2008, datorita deteriorarii lacasului de cult, au fost initiate importante lucrari precum: reafacerea celor trei turle afectate in urma cutremurului din 1977; schimbarea acoperisului; repararea si tencuirea peretilor exteriori, acestia fiind afectati puternic de intemperii; subzidire si izolare la interior si la exterior; realizarea unei benzi de protectie cimentata de jur imprejurul bisericii cu o latime de cca.4 metri; gleduirea peretilor; instalarea a doua sisteme de incalzire, unul in pardoseala si celalalt prin calorifere; s-a montat pardoseala din gresie fiind inlocuit astfel vechiul parchet; s-au realizat alei exterioare din dale si de asemenea, s-au plantat 300 de pomi fructiferi de jur imprejur primiti de la Consiliul Judetean Constanta (CJC).
"Sunt mandru ca, toate cele patru lacasuri de cult si doua Geamii de pe raza localitatii Independenta beneficiaza de imprejmuire si alei, toate acestea fiind reparate si pictate", a incheiat primarul Cristea Gascan.
Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 50.000 euro, bani de la bugetul local al Primariei si din fonduri stranse de la populatie.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Fostul cinematograf Republica din Constanta este in curs de transformare

  Social
 • Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

  Social
 • Proiecte noi pentru orasul Navodari

  Social
 • Nicolae Matei prezent la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania

  Social
 • 10 kilometri de strazi din Harsova vor fi reabilitate

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771