Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Comandamentul de iarna de la nivelul municipiului Mangalia s-a intrunit luni dimineata, incepand cu ora 09.00, pentru a stabili masurile care se impun a fi aplicate ca urmare a conditiilor meteorolgice existente.

Administratorul public al municipiului Mangalia, Romulus Dumitrana, seful Comandamentului de iarna a declarat ca "la aceasta ora pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, actioneaza un numar de 9 utilaje de deszapezire atat pe arterele principale, cat si pe strazile secundare in functie de spatiile existente si modul in care au fost parcate masinile. In cadrul intrevederii s-a evaluat situatia de la nivelul orasului si s-a luat hotararea implicarii tuturor factorilor decizionali pentru ca activitatile din localitate sa nu fie ingreunate din cauza conditiilor meteo".
Incepand de ieri seara, intre orele 23.00-04.00, firma care asigura deszapezirea in Mangalia a intervenit pe strazi si a imprastiat material antiderapant, iar de la ora 04.00 dimineata, utilajele din dotare functioneaza permanent pentru indepartarea zapezii de pe carosabil. Atat in oras, cat si in statiuni functioneaza cele noua utilaje, dispuse dupa cum urmeaza: o lama in statiunile Neptun si Olimp, un buldoexcavator in zona IAS Mangalia, iar restul utilajelor in oras.
Presedintele Comandamentului de iarna, Romulus Dumitrana a mai declarat ca societatea Polaris este pregatita sa suplimenteze numarul utilajelor, daca va fi nevoie. De asemenea, pentru descongestionarea trotuarelor s-au format echipe de muncitori, care vor imprastia nisip si sare, imediat ce vantul va scadea in intensitate. In depozitele firmei de deszapezire exista suficient material antiderapant, aprox. 8 tone de nisip cu sare si aproximativ o tona de sare, care va fi imprastiat pe strazi. Toate institutiile sunt gata sa preia cazurile speciale si sa evacueze persoanele inzapezite, daca situatia o impune.
La nivelul municipiului nu se inregistreaza probleme in furnizarea energiei termice, iar unitatile de invatamant sunt inchise cu exceptia celor trei gradinite cu program prelungit 1, 3 si 7, care au primit derogare de la ISJ Constanta. De asemenea, reprezentantii ISU impreuna cu cei ai Garnizoanei Mangalia, Politiei de Frontiera, Politiei Mangalia si ai tuturor factorilor de decizie de la nivel local sunt pregatiti sa intervina pentru eventuale actiuni specifice, in cazul in care vor fi solicitati.


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

  Administratie locala
 • Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

  Administratie locala
 • Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

  Administratie locala
 • Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

  Administratie locala
 • Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771