Ziua Unirii, sarbatorita in localitatea Saraiu

Ianuarie 2014, Iulia Fţlfan

Social

Pentru data de 24 ianuarie 2014, autoritatea locala a comunei a pregatit un program diversificat, un program in care aportul cetatenilor comunei Saraiu a fost de o mare amploare.

In comuna Saraiu, Ziua Unirii Principatelor Romane a debutat odata cu ora 12.00, atunci cand a avut loc un emotionant ceremonial religios inchinat mosilor si stramosilor si dedicat eroilor neamului. Acesta a fost sustinut in fata Monumentului Eroilor din localitate de catre preotii parohi din comuna alaturi de preoti din localitatile invecinate. Pe langa slujba religioasa, ceremonialul a inclus si depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor de catre reprezentantii scolii "Nicolae Maraloi", ai Postului de Politie Saraiu si de cei ai Consiliului Local si ai Primariei din localitate. Momentul atat de emotionant s-a incheiat cu Hora Unirii, in care s-au prins, alaturi de edilul sef al comunei Saraiu, Dorinela Irimia, toti participantii la eveniment, copii, tineri si persoane varstnice.
Sirul manifestarilor a continuat cu un frumos program artistic sustinut in incinta Caminului Cultural de copiii din localitate, pe care autoritatea locala i-a provocat la un concurs de interpretare a unor poezii dedicate Unirii. La acesta au participat un numar de sase elevi ce la final au fost rasplatiti cu diplome si premii in bani.
Si pentru ca momentul a fost unul propice, autoritatea locala a mai organizat un alt concurs, de asta data unul delicios, de pregatire a unor prajituri cu tema "patriotica", concurs la care au fost provocate toate gospodinele. La finalul concursului, doua gospodine au fost castigatoarele a doua premii, astfel ca, s-au acordat premii pentru "Cea mai gustoasa prajitura" pregatita de doamna Emilia Nicu si pentru "Cea mai aspectoasa prajitura" gatita de o fetita din clasa a VIII-a, Dragu Daniela.
Astfel ca, in armonia familiei Saraiu a fost pregatita la finalul zilei, o masa pentru aproximativ 500 de persoane in incinta Caminului Cultural, unde s-a servit traditionala fasole cu carnati, pregatita de gospodinele din comuna Saraiu.
"De la Alexandru Ioan Cuza, de la Mos Ion Roata, romanul si-a scris istoria fie cu pana, condeiul si penita, fie cu sange, cu lacrimi de fericire sau necaz, dar oricum a facut-o, intotdeauna a scris-o cu dragoste si iubire de glie si neam", a rostit edilul Dorinela Irimia.


Album foto

 • Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

  Social
 • Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

  Social
 • Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

  Social
 • Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

  Social
 • Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771