Proiecte continuate de administratia locala Topraisar

Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie locala

Odata cu anul 2014 se vor relua lucrarile deja incepute pe raza comunei, cu speranta primarului Gheorghe Stelian ca acestea vor putea fi duse la bun sfarsit cu succes.

Un proiect important demarat in localitatea Topraisar este cel privind reabilitarea unui numar total de 12 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli comuna.
"In acest moment, lucrarile finalizate intr-un procent de 30% sunt in stand-by, acestea urmand a fi reluate odata cu venirea primaverii. Acest proiect a fost demarat in data de 6 septembrie 2013 si este realizat de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, cea care a si castigat licitatia", aspus Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar.
Fondurile necesare pentru realizarea drumului in valoare de 1,5 milioane de euro, vin prin Masura 1.2.5 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala.
In alta ordine de idei, primarul ne-a vorbit despre o alta mare dorinta a sa si anume incheierea proiectului din satul Potarnichea ce vizeaza alimentarea cu apa a unui numar de 600 de gospodarii. Lucrarea a fost demarata pe HG/577 si incheiata pana la aceasta data doar pe jumatate. "Avem nevoie de 13 miliarde pentru a duce la bun sfarsit acest proiect atat de important", a declarat Stelian Gheorghe.

Centru de zi construit in localitatea Topraisar

Proiectul in vederea construirii acestui centru a fost depus spre finantare in urma cu patru ani la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Acesta a fost aprobat, urmand ca in decursul acestui an sa fie demarate lucrarile de reabilitare a sediului vechii gradinite, spatiu in care acest centru va lua nastere. "Investitia se ridica la valoarea de 100.000 euro, partea noastra de cofinantare ridicandu-se la aproximativ 20%. Este o lucrare importanta mai cu seama pentru copiii ce au nevoie de consiliere psihologica specializata", a incheiat primarul comunei Topraisar.


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

  Administratie locala
 • Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

  Administratie locala
 • Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

  Administratie locala
 • Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

  Administratie locala
 • Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771