ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

21 Ianuarie 2014, Marian Carson

Actualitate

Consiliul Superior al Magistraturii in legatura cu declaratii facute de presedintele Traian Basescu in dimineata zilei in care instanta a dat decizia in dosarul "Zambaccian".Informatia a fost postata pe site-ul fostului premier.

Adrian Nastase solicita CSM sa sesizeze Inspectia Judiciara, "in masura in care nu exista deja o auto-sesizare", in legatura cu faptul ca "in dimineata de 6 ianuarie 2014, in cadrul unei emisiuni televizate, la B1TV, intre orele 11 si 12, presedintele Romaniei, Traian Basescu a afirmat Nastase a reusit sa instituie un sistem clientelar care a fost si este extrem de greu de dizlocat".
"Intamplator sau nu, la ora 16.30, Completul de 5 judecatori penal al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, condus de judecatorul Ionut Matei, a pronuntat sentinta in dosarul nr. 1919/1/2013, adaugand o condamnare pentru fapte de coruptie, fapte pentru care am fost achitat prin penala nr. 474 din 30 martie 2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala in dosarul nr.3862/1/2010", spune Nastase.
El considera ca presedintele a facut o afirmatie, in contextul in care dosarul era nefinalizat, "afectand, in acest fel, independenta justitiei". Adrian Nastase face o paralela cu faptul ca CSM a reactionat in urma declaratiilor premierului Victor Ponta conform carora George Becali sau Relu Fenechiu sunt, in esenta "oameni buni", lucru apreciat de magistrati ca putand afecta independenta judecatorilor. "In mod similar, in conditia in care presedintele Romaniei, inainte de pronuntarea sentintei, a afirmat, in esenta, ca sunt un om rau, in mod evident aceasta afirmatie a afectat independenta justitiei. Va rog, de aceea sa solicitati inspectiei judiciare sa analizeze in mod asemanator, acesta chestiune", scrie Nastase in sesizare.


Articole din editia din data de 21 Ianuarie 2014

 • Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

  Actualitate
 • Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

  Actualitate
 • ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

  Actualitate
 • Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

  Actualitate
 • Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771