Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Social

Sub deviza "Oamenii cu care ne mandrim!", Primaria a implementat, inca de anul trecut, un proiect de promovare a valorilor orasului, care, de-a lungul timpului, s-au remarcat in diferite domenii de activitate si au facut cunoscut numele Mangaliei in lume.

Prima persoana promovata pe panoul din centrul orasului a fost Didina Dobinciuc, un model de dascal, care a slujit in sistemul de invatamant de peste 30 de ani, fiind in scaun cu rotile. Au urmat campionii cluburilor sportive de lupte libere din Mangalia, care au rezultate notabile pe plan national si international.
Din ianuarie, panoul de onoare va fi ocupat de profesorul de canto Traian Broasca, un profesionist de prestigiu in domeniul muzicii. Prof. Broasca a format o serie de tineri artisti, precum: Inna, Cream, Angels, recunoscuti pe scenele internationale datorita tehnicii vocale de care profesorul s-a ocupat indeaproape.
Timp de 30 de ani, profesorul Traian Broasca si-a cosolidat o cariera in muzica, in calitate de compozitor si dirijor al Muzicii Reprezentative a Marinei Militare din Mangalia si Ansamblului "Albatrosul" al Fortelor Navale. Din 1998, cand a trecut in rezerva, si pana in 2010, a activat ca profesor de canto in cadrul Casei de Cultura. A reusit sa puna bazele Ansamblului "Creativ-Art" si Corului "Callatis", cu care a castigat numeroase premii nationale si internationale.
Incepand cu 2010, a activat ca profesor la Facultatea de Muzica din Constanta, unde a pregatit numerosi studenti. El a infiintat "Centrul de Formare si Perfectionare Vocala Mangalia", in cadrul caruia a "slefuit" voci importante din muzica autohtona, cum ar fi: Ruxandra Iliescu (Blaxy Girls), Ramona Hanganu (band-ul Grupului Divertis), Adela Popescu, Andreea Olariu si Iulia Puschila, finaliste la Vocea Romaniei, Lisa Opris, semifinalista in acelasi show de televiziune.
In prezent, profesorul Traian Broasca se ocupa si de formarea vocii micutei Ioana Barbuliceanu din Mangalia, un talent autentic, care a castigat un premiu important la Festivalul de Muzica de la Dublin. Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, prof.Traian Broasca a terminat una dintre cele mai prestigioase institutii militare de invatamant din tara - Scoala de Ofiteri, Dirijori de Muzica - Bucuresti, a absolvit Facultatea de Arte Bucuresti si are un Master in Arta Muzicala.
Incepand cu anul 2014, pregateste "Corul de copii Callatis Mangalia Romania", care va participa la mai multe festivaluri corale nationale si internationale.


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

  Social
 • Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

  Social
 • ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

  Social
 • Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

  Social
 • Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771