Agenda bogata pe anul 2014 pentru primarul comunei Ostrov

Ianuarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Niculae Dragomir, seful administratiei locale ne-a impartasit cateva din planurile sale pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii pe care o pastoreste, acestea fiind de fapt investitii marete ce vor dainui in timp.

"Un prim proiect foarte important pe care ne dorim foarte mult sa il demaram vizeaza modernizarea si asfaltarea strazilor localitatii noastre. Proiectul privind asfaltarea unui numar de 15 strazi, mai exact aproximativ opt kilometri a fost depus la Ministerul Dezvoltarii iar in prezent ne aflam in asteptarea banilor necesari demararii acestei investitii, cca. 2 milioane euro", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei primarul comunei Ostrov.
Acesta ne-a mai spus si faptul ca, indiferent de ce se intampla cu proiectul la nivel guvernamental, este dispus sa-l inceapa chiar si cu forte proprii, in functie de posibilitati si de banii de la bugetul local.
Pe de alta parte, tot pe infrastructura edilul si-a propus sa continue pe parcursul acestui an lucrarile deja incepute, mai exact de modernizare a tramei stradale. "Din totalul de 12 kilometri de trotuare noi am realizat pana in prezent aproximativ 3,5 kilometri urmand ca pe parcursul lui 2014 sa mai facem inca 3,5 km. Este un proiect drag noua, mai cu seama ca este realizat cu fonduri de la bugetul local al administratiei locale", a spus Niculae Dragomir pentru ziarul nostru.

Lucrari de consolidare a lacasurilor de cult de pe raza comunei Ostrov

O importanta realizare pentru cei 800 de locuitori ai satului Galita in special, o reprezinta finalizarea intr-o proportie de 80% a lucrarilor de la biserica cu hramul "Sf.Nicolae". Aceasta a fost tencuita pe la exterior, urmand ca in functie de preotul paroh si de cetateni sa fie realizate si lucrarile pe interior precum pictura peretilor bisericii.
"Tot anul trecut am montat acoperis nou si pe sfantul lacas din satul Bugeac ce poarta hramul "Sf.Atanasie", biserica ce in urma cu trei ani de zile a fost demolata deoarece nu mai prezenta siguranta, aceasta avand o vechime de cca.100 de ani. Si iata ca, am reusit sa o ridicam la loc, sa-i montam acoperis nou urmand a se realiza si celelalte finisaje, totul cu bani de la bugetul Primariei", a spus primarul.
Si pentru achizitionarea diferitelor materiale necesare lucrarilor executate, autoritatea locala a primit fonduri din partea Ministerului Cultelor, fonduri importante care au sprijinit acest demers.

Proiecte pentru viitor

"Foarte important pentru noi este sa gasim resursele necesare care sa ne ajute sa dam startul pentru noi investitii menite sa ofere oamenilor o viata mai buna. Si in acest sens avem studii de fezabilitate realizate care in functie de banii europeni si de programele europene ce vor fi puse in aplicare la nivel national, le vom putea initia. Doua dintre aceste proiecte vizeaza lucrari de introducere a retelei de canalizare si construirea unei statii de epurare cat si reabilitarea retelei de apa din satele Galita si Almalau", a incheiat Niculae Dragomir.


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

  Administratie locala
 • Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

  Administratie locala
 • ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

  Administratie locala
 • Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

  Administratie locala
 • Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771