IN LUPTA CU TIMPUL

Ianuarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie

"Istoria se petrece exclusiv in timp, si prin tot ce are el mai bun, omul incearca sa se impotriveasca Timpului."

Mircea Eliade

  Timpul este prietenul si de multe ori, dusmanul nostru. Timpul este simbolul transformarii si al evolutiei. In spiritualitate, timpul este vazut ca cel mai mare aliat al omului care cauta sa evolueze si sa se transforme. Fara timp, nimic nu se misca, nimic nu se transforma si nu evolueaza.
  Importanta timpului asupra sanatatii incepe sa primeze. Oamenii merg din ce in ce mai repede, timpul zboara din ce in ce mai repede, atat de repede, incat simti uneori ca te-a lasat in urma. Timpul ne-a impartit vietile in ani, luni, saptamani, zile si ore, si am convingerea ca am devenit sclavii lui.
  Ce facem cu timpul nostru? Ne nastem din timp, traim manati de la spate de el si murim alergand. Cred ca multi dintre noi ne confruntam cu aceasta intrebare.
  Schimbarea face parte din viata noastra, fie ca este vorba de evenimente independente de vointa noastra sau de procesul normal de dezvoltare si maturizare prin care trecem cu totii. Insa de cele mai multe ori pierdem lupta contra cronometru din diverse cauze, lasam problemele trecutului si proiectiile viitorului sa ne conduca prezentul, ne amanam bucuriile, dorintele pentru un altadata, si altadata se transforma de cele mai multe ori in niciodata.
  Nu mai avem timp sa poposim in copilarie, in adolescenta. Ne grabim, total parca inconstienti, credem ca timpul nu ne asteapta si ca ne vom pierde undeva, in trecutul pe care il regretam. Dar timpul ne ofera pe noi noua si trebuie sa profitam.
  Ca sa traiesc o viata la un nivel superior, e important sa-mi dau voie sa fiu eu. E minunat sa te redescoperi, sa te afirmi, sa fii liber, sa te eliberezi!
  Dar sunt putine acele 24 de ore!
  Timpul nu iarta. Nu poate fi cumparat. Timpul trece si lasa in urma sa doar rezultatul faptelor noastre. Sanatatea este mai importanta decat timpul pierdut in lupta cu orice altceva... Cariera este exemplul cel mai des intalnit, profesia asimilarea cunostintelor necesare unei desavarsiri profesionale, insa si fara acea desavarsire profesionala, iti poti bucura familia, parintii, copilul, prietenii, pe toti cei ce iti sunt aproape, doar prin simplul tau fel de a fi. Dar realitatea ne demonstreaza ca este nevoie de mai mult timp pentru noi, pentru lucrurile importante noua, deci pentru a Trai. Evolutia nu inseamna sa iti lungesti viata, ci inseamna sa traiesti cat mai multe momente de fericire si intelepciune.
  Timpul este, poate, singura resursa ce pare inepuizabila. De aceea, exista o varsta si un timp pentru toate si ar trebui sa realizam ca pentru unele lucruri a cam trecut vremea iar pentru altele nu mai e loc!
  Pentru a putea duce o viata plina de bucurie si fericire este nevoie sa ne cunoastem, sa ne intelegem, sa ne respectam si sa ne ajutam, fara a ne face rau unul altuia. Nu neglijati unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem darui copiilor nostri, timpul nostru.
  Vegheati ca timpul care trece, sa treaca in favoarea voastra si ca sacrificiile sa nu va fie zadarnice! In ultima instanta, timpul suntem noi...
  

  "N-am inteles ca tot ce nu am iubit la timp, am pierdut".
  Octavian Paler

Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

  Psihologie
 • Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

  Psihologie
 • ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

  Psihologie
 • Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

  Psihologie
 • Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

  Psihologie
 • Articole din aceeasi categorie

 • ALEGERILE NOASTRE

  Psihologie
 • Viata, Emotiile schimba realitatea

  Psihologie
 • GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

  Psihologie
 • STAREA DE PLICTISEALA

  Psihologie
 • LUMEA IN CARE MAI TRAIM

  Psihologie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771