Administrație locală

Curatenia de primavara la Mangalia incepe… Iarna

O vorba din popor spune ca „omul gospodar isi face iarna car si vara sanie”. Asa si Primaria Mangalia, care va incepe inca de pe acum campania de curatenie.

Desi suntem in plin sezon rece, cel putin calendaristic, pentru ca vremea de afara ne contrazice, administratia publica locala din Mangalia va incepe, in aceasta saptamana, o ampla campanie de igienizare. Si nu va fi una doar de ochii lumii, pentru ca primarul Cristian Radu isi doreste ca Mangalia sa straluceasca cu adevarat la inceputul sezonului estival. „Ne apucam din timp, pentru ca nu trebuie sa ne scape nimic. Niciun colt al orasului nu va ramane neigienizat. Atat in Mangalia, cat si in cele sase statiuni, toate garduletele inestetice vor fi demolate sau vopsite. Se vor efectua lucrari de salubrizare a cailor publice constand in: maturat mecanizat si manual, intretinere trotuare si parte carosabila, igienizat si desfiintat depozitele de gunoi neorganizat, care degradeaza mediul, si razuit rigole. Concomitent, vor fi varuiti copacii si vopsite bordurile. Trebuie sa pregatim municipiul pentru principalele evenimente din primavara acestui an: „Lumina de la malul marii” si „1 Mai”. Nu neglijam nici statiunile, care sunt in plin proces de innoire si refacere. Se lucreaza cu deosebita atentie la refacerea spatiilor verzi in zonele unde trotuarele au fost reabilitate, se completeaza cu pamant spatiile de langa copaci si se planteaza flori de sezon”, a spus edilul Cristian Radu.
Primarul a afirmat ca, simultan cu igienizarea, se deruleaza lucrari de reabilitare a spatiilor verzi. In acest sens va fi degajat terenul de frunze si crengi si va fi insamantat cu gazon. In plus, primarul Mangaliei a spus ca s-a intocmit o harta cu toate spatiile verzi din Mangalia, care vor fi reamenajate cu ajutorul unor arhitecti. In acest sens, Primaria a incheiat, recent, un acord de parteneriat cu institutii specializate in design urban si peisagistic, Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” – Bucuresti si Asociatia Absolventilor Urbanisti si Peisagisti din Romania. „Acest parteneriat va avea ca finalitate demararea unor proiecte menite a schimba total infatisarea orasului si a statiunilor”, a declarat Cristian Radu.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*