Curatenia de primavara la Mangalia incepe... Iarna

14 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

O vorba din popor spune ca "omul gospodar isi face iarna car si vara sanie". Asa si Primaria Mangalia, care va incepe inca de pe acum campania de curatenie.

Desi suntem in plin sezon rece, cel putin calendaristic, pentru ca vremea de afara ne contrazice, administratia publica locala din Mangalia va incepe, in aceasta saptamana, o ampla campanie de igienizare. Si nu va fi una doar de ochii lumii, pentru ca primarul Cristian Radu isi doreste ca Mangalia sa straluceasca cu adevarat la inceputul sezonului estival. "Ne apucam din timp, pentru ca nu trebuie sa ne scape nimic. Niciun colt al orasului nu va ramane neigienizat. Atat in Mangalia, cat si in cele sase statiuni, toate garduletele inestetice vor fi demolate sau vopsite. Se vor efectua lucrari de salubrizare a cailor publice constand in: maturat mecanizat si manual, intretinere trotuare si parte carosabila, igienizat si desfiintat depozitele de gunoi neorganizat, care degradeaza mediul, si razuit rigole. Concomitent, vor fi varuiti copacii si vopsite bordurile. Trebuie sa pregatim municipiul pentru principalele evenimente din primavara acestui an: "Lumina de la malul marii" si "1 Mai". Nu neglijam nici statiunile, care sunt in plin proces de innoire si refacere. Se lucreaza cu deosebita atentie la refacerea spatiilor verzi in zonele unde trotuarele au fost reabilitate, se completeaza cu pamant spatiile de langa copaci si se planteaza flori de sezon", a spus edilul Cristian Radu.
Primarul a afirmat ca, simultan cu igienizarea, se deruleaza lucrari de reabilitare a spatiilor verzi. In acest sens va fi degajat terenul de frunze si crengi si va fi insamantat cu gazon. In plus, primarul Mangaliei a spus ca s-a intocmit o harta cu toate spatiile verzi din Mangalia, care vor fi reamenajate cu ajutorul unor arhitecti. In acest sens, Primaria a incheiat, recent, un acord de parteneriat cu institutii specializate in design urban si peisagistic, Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" - Bucuresti si Asociatia Absolventilor Urbanisti si Peisagisti din Romania. "Acest parteneriat va avea ca finalitate demararea unor proiecte menite a schimba total infatisarea orasului si a statiunilor", a declarat Cristian Radu.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de 14 Ianuarie 2014

 • USL a decis organizarea referendumului pentru Constitutie simultan cu europarlamentarele

  Administratie locala
 • Curatenia de primavara la Mangalia incepe... Iarna

  Administratie locala
 • Joburi putine la inceput de an

  Administratie locala
 • Ajutor de minimis pentru agentii economici din Mangalia

  Administratie locala
 • Constanta are nevoie urgenta de un spital de copii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771