Ajutor de minimis pentru agentii economici din Mangalia

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

In viziunea primarului Mangaliei, Cristian Radu, o politica fiscala sanatoasa nu inseamna majorarea taxelor si impozitelor locale. Mai ales intr-o perioada dificila din punct de vedere economic.

In aceasta idee, la finele anului trecut, consilierii locali au adoptat o hotarare prin care au mentinut, pentru 2014, taxele si impozitele pe imobile la acelasi nivel perceput anul trecut. Potrivit aceleiasi hotarari, conducerea administratiei locale a venit si in ajutorul societatilor comerciale. In acest sens, cele aproximativ 1.200 de societati comerciale care au calitatea de contribuabil la bugetul local sunt scutite de la plata majorarilor de intarziere si a penalitatilor aferente impozitelor si taxelor locale restante daca achita integral, pana la 31 martie, debitele restante, inclusiv debitul din prima scadenta a anului in curs. "Conform aceluiasi act normativ, daca societatea comerciala/cooperatista are mai multe tipuri de obligatii la bugetul local si face plata integrala numai pentru un anumit impozit sau taxa, scutirile de la plata se vor aplica, in mod corespunzator, numai pentru majorarile de intarziere aferente respectivului venit bugetar", a declarat primarul Cristian Radu. El a adaugat ca, pentru a beneficia de scutiri, cei interesati trebuie sa depuna la sediul Primariei o solicitare in acest sens, pana in 15 aprilie, insotita de documente justificative. In municipiul Mangalia, numarul agentilor economici beneficiari ai ajutorului de minimis este de aproximativ 1.200.
In alta ordine de idei, Consiliul Local a mai hotarat eliminarea taxei de liniste, precum si a taxei pentru intretinerea spatiilor verzi. De asemenea, au fost diminuate si alte dari, precum taxa perceputa la eliberarea autorizatiei de functionare sau impozitul pe cladiri pentru agentii economici. "Este o perioada grea din punct de vedere economic, iar populatia abia face fata cheltuielilor. De aceea, noi, ca Primarie, ii putem ajuta pe cetateni prin a ingheta sau chiar reduce taxele si impozitele pentru anul urmator", a spus edilul.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • USL a decis organizarea referendumului pentru Constitutie simultan cu europarlamentarele

  Administratie locala
 • Curatenia de primavara la Mangalia incepe... Iarna

  Administratie locala
 • Joburi putine la inceput de an

  Administratie locala
 • Ajutor de minimis pentru agentii economici din Mangalia

  Administratie locala
 • Constanta are nevoie urgenta de un spital de copii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771