Administrație locală

Centru Pentru Tineret in localitatea Cumpana

Ca urmare a interesului acordat dezvoltarii armonioase a tinerilor, in luna noiembrie 2011 s-a depus cererea de finantare a proiectului, investitie finantata prin Programul Operational Regional AXA 1, anul finalizarii fiind 2014.

Centrele de tineret urmeaza sa furnizeze tinerilor preocupati de dezvoltarea lor personala alte modalitati de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, informarea si formarea lor pentru o societate moderna si deschisa. Printre activitatile ce se vor desfasura in aceste centre putem mentiona activitati de socializare si petrecere a timpului liber, activitati de asistenta si consiliere, educatie pentru sanatate si sport, grupuri de discutii, activitati sociale si culturale, etc.
Constructia care se propune a se reabilita si extinde se afla in zona de Sud in vecinatatea cartierului Del Sole. Avand in vedere dezvoltarea rapida a localitatii Cumpana si numarul ridicat de tineri, apare ca necesitate realizarea unui centru cultural care sa le fie dedicat si unde sa se poata desfasura activitati preponderente adresate lor, activitati care nu se ragasesc in celelalte institutii din comuna, cum ar fi: activitati sportive specifice tinerilor (skateboard, biciclism pe piste speciale); activitati culturale de tip spectacol pentru trupe locale sau invitate intr-un spatiu elastic, care se poate reamenaja in functie de natura manifestarilor artistice; proiectii de filme; biblioteca interactiva cu poduse pe format clasic, dar mai ales electronic si centru de informare; popicarie clasica; spatii de prezentare expozitii, cu posibilitati compartimentare conform cerintelor si un spatiu pentru consiliere vocationala.
Serviciile care vor fi oferite vor fi analizate dupa darea in functiune a investitiei, specificand faptul ca aceste activitati nu vor genera nici un venit si vor avea ca scop unic sustinerea integrarii sociale a tinerilor din comuna Cumpana.
Proiectul „Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret” are un bugetul estimativ de 329,92 mii lei fara TVA.
Durata de realizare a investitiei este de 12 luni calendaristice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*