Administrație locală

Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

Conform declaratiilor edilului sef al administratiei locale, o investitie importanta in aceasta perioada este in plina desfasurare si anume, asfaltarea drumului de exploatatie agricola.

„Startul proiectului privind reabilitarea unui numar total de 2,8 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli localitatea noastra a fost dat in urma cu aproximativ doua saptamani. Noi ne dorim foarte tare ca vremea sa mai tina cu noi si sa mai avansam cu lucrarie pana in momentul in care vom fi nevoiti sa le stopam pana in primavara anului viitor, atunci cand timpul va fi favorabil pentru a realiza lucrari de infrastructura. Pentru inceput se scoate stratul vegetal, se pietruieste pentru ca mai apoi sa se execute intregul proces de asfaltare”, a spus pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Targusor, Dumitru Dragu.
Drumul de exploatare destinat traficului greu care va lega Drumurile Judetene 222 (Targusor – Gradina) si 225 (Tirgusor – Pantelimon) se realizeaza prin Masura 1.2.5 „Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala. Aceasta centura ocolitoare a localitatii Tirgusor va fi folosita in special de masinile de mare tonaj, care, in acest moment, trec prin centrul localitatii.
Fondurile necesare alocate de Uniunea Europeana pentru realizarea drumului in lungime de 2,8 kilomeri se ridica la valoarea de 360.000 de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*