Un viitor mai bun pentru tinerii din localitatea Agigea

Noiembrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In luna mai a acestui an, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, comuna Agigea, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru tineret".

Prin acest proiect va fi reabilitata si dotata o cladire in prezent neutilizata din comuna Agigea, in vederea infiintarii unui Centru de tineret care sa le ofere tinerilor metode alternative de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, sa asigure accesul la informatie si sa reprezinte un loc de intalnire pentru desfasurarea a unor activitati cultural-artistice si educative. Astfel ca, in data de 9 octombrie 2013 a fost semnat contractul pentru executarea lucrarilor cu firma S.C MONOLIT S.R.L, cu o valoare de 1.563.199,00 lei (fara TVA), cu o durata de 12 luni de la emiterea ordinului de incepere a investitiei.
Noul "Centru de tineret" va avea o suprafata totala de 781.47 metri patrati, urmand a fi dotat cu mobilier adecvat si echipamente IT necesare desfasurarii activitatii si va deservi 2.894 de tineri.
"In prezent, tineretului din comuna Agigea ii lipseste un centru de informare cu ambient dedicat. Este necesara existenta unui mediu optim, unde acestia pot fi instruiti si indrumati corespunzator. O initiativa pozitiva ce poate fi garantul indeplinirii acestui rol cu succes, corect si sigur, o reprezinta Centrul de tineret Agigea", a declarat edilul sef al comunei Agigea, domnul Cristian Cirjaliu.
Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, acesta fiind finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul-poli de crestere. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar in Regiunea Sud-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.
Valoarea totala a proiectului este de 2.843.287,76 lei, din care 1.794.194,61 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila acordata de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, contributia Guvernului Romaniei este de 394.119,39 lei, suma de 44.660,00 lei reprezinta contributia proprie a beneficiarului Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Constanta, suma de 550.313,76 lei este valoarea T.V.A, iar suma de 60.000,00 lei reprezinta T.V.A neeligibila.


Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • ACORDURI Romania-China: Care sunt proiectele pentru care cele doua tari colaboreaza

  Administratie locala
 • Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

  Administratie locala
 • Activitatea "Sarbatoarea prajiturilor"a fost organizata si in acest an in satul Biruinta

  Administratie locala
 • Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

  Administratie locala
 • Luna cadourilor vine in dar cu multe realizari pentru locuitorii din Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771