Privilegiul de a fi roman

Noiembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie

"Inainte de a fi crestini prin botez, suntem romani prin nastere"!

  Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman, anul triumfului, idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.
  Ziua Nationala a Romaniei, zi in care ne simtim mandri ca suntem romani. Din pacate, suntem mandri ca suntem romani doar o singura zi pe an?
  Avem motive sa fim mandri de tara in care ne-am nascut... este meleagul pe care ne-am nascut, iar acest lucru se traduce printr-o iubire neconditionata, poate ca aceea de copil pentru parintii sai. O mai iubim pentru ca este Romania lui Eminescu, a lui Brancusi, a lui Cuza, a lui Eliade, a lui Coanda, a lui George Enescu, a lui Nicolae Iorga, Gheorghe Zamfir si a multor altora, pentru ca, indubitabil, va fi Romania altor valori cunoscute si apreciate pe plan international.
  Cine decide, in ultima instanta, daca suntem sau nu fericiti cu conditia noastra de romani? Cati dintre noi stiu ca Romania a fost prima tara de pe mapamond a carei productie de petrol a fost inregistrata oficial in statisticile internationale, inaintea SUA si a Rusiei, ca Bucurestiul a fost primul oras din lume care a beneficiat de un sistem public de iluminat pe baza de petrol lampant, ca un roman a descoperit penicilina si ca tot de Romania se leaga si numele primei femei neurochirurg din lume?
  Din pacate, noi toti i-am intors spatele Romaniei odata cu Revolutia din 1989.
  Ca sa crezi in tara ta, trebuie sa crezi intai in oamenii ei!
  Romanii sunt un popor care se urasc pe sine? Romanii sunt dezbinati de politica, de saracie, de neajunsuri si de frustrari, stapaniti de instinctul auto-distrugerii. Suntem consecinta actiunilor noastre si este numai vina noastra pentru aceasta eticheta care s-a lipit de identitatea noastra! Pentru ca asta este ceea ce le aratam tuturor, ca imagine in lume, pentru ca asta este ceea ce permitem si asta promovam. Despre un popor, o tara, un neam, vorbesc eroii, valorile ei.
  Sa nu uitati locul in care v-ati nascut! De locul in care ati vazut lumina zilei si de poporul din care va trageti, v-a legat si va leaga intotdeauna energii uriase, cu influente nebanuite. Sa nu uitati ca un om bolnav va fi ajutat cel mai bine sa se vindece in locul in care s-a nascut, pentru ca numai acolo paternul lui bioenergetic functioneaza cel mai bine.
  Nu caut motivele pentru care iubesc Romania, imi e de ajuns ca sunt in stare s-o iubesc sincer!
  Sunt mandra ca sunt romanca pentru ca aici m-am nascut si pentru ca Romania e tara mea. O tara obosita, chinuita, dar o tara frumoasa, care poate totusi sa ofere omenirii OAMENI in adevaratul sens al cuvantului, si putem privi pe oricine in ochi, in toata lumea asta, cu mandrie! Oriunde ne-am afla, in orice colt al acestei planete, sa nu uitam ca in pieptul nostru bate o inima de roman!

  Asadar, fiti mandri de ceea ce sunteti, fie si pentru o zi pe an!
  LA MULTI ANI, ROMsNIA!
  LA MULTI ANI, ROMsNI DE PRETUTINDENI!
  

Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • ACORDURI Romania-China: Care sunt proiectele pentru care cele doua tari colaboreaza

  Psihologie
 • Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

  Psihologie
 • Activitatea "Sarbatoarea prajiturilor"a fost organizata si in acest an in satul Biruinta

  Psihologie
 • Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

  Psihologie
 • Luna cadourilor vine in dar cu multe realizari pentru locuitorii din Mihai Viteazu

  Psihologie
 • Articole din aceeasi categorie

 • ALEGERILE NOASTRE

  Psihologie
 • Viata, Emotiile schimba realitatea

  Psihologie
 • GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

  Psihologie
 • STAREA DE PLICTISEALA

  Psihologie
 • LUMEA IN CARE MAI TRAIM

  Psihologie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771