Turismul, o prioritate pentru administratia locala din Navodari

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Un important eveniment a fost organizat de Primaria Orasului Navodari impreuna cu partenerii sai, Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA din Bulgaria, in perioada 30-31 octombrie 2013 in Balchik.

Astfel ca, in Bulgaria a avut loc Seminarul "Diversificarea pachetelor si serviciilor turistice de petrecere a timpului liber" din cadrul proiectului "Centru transfrontalier de afaceri in turism si activitati conexe - Piata de peste si produse din peste (Fish Tourism CBC)" finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007- 2013. In cadrul acestuia au participat un numar de peste 20 de persoane, oameni de afaceri si reprezentanti ai autoritatilor locale, atat din orasul Navodari, cat si din Balchik.
Alaturi de celelalte activitati desfasurate in cadrul proiectului, seminarul de fata a vizat stimularea cooperarii de afaceri in zona transfrontaliera Navodari - Balchik, prin initiative comune in afaceri si dezvoltarea infrastructurii. Pe parcursul celor doua zile, cei prezenti la Seminarul "Diversificarea pachetelor si serviciilor turistice de petrecere a timpului liber" au identificat avantajele comune si oportunitatile ce ar trebui valorificate, realizandu-se totodata o legatura mai stransa intre operatorii de turism ce sunt parte din cele doua tari partenere. Scopul acestei manifestari a fost unul cat se poate de evident, atragerea de turisti pentru viitoarea atractie a orasului Navodari, Piata de Peste.
Au fost prezentate de asemenea, si instrumentele si strategiile de diversificare a serviciilor si pachetelor turistice conexe pentru petrecerea timpului liber, cat si bune practici europene in acest sens. Participantii la seminar au selectat totodata, si cateva initiative europene importante care ar putea fi replicate in zona Navodari - Balchik. De asemenea, reprezentantii celor doua regiuni partenere au prezentat obiectivele turistice ce pot fi vizitate, cat si oferta turistica existenta, generand astfel, idei de diversificare a ofertei turistice in zona transfrontaliera vizata.
Pe de alta parte, evenimentul si-a propus sa contribuie la unul dintre obiectivele proiectului, si anume depasirea lipsei de experienta in serviciile turistice si introducerea instrumentelor inovative pentru diversificarea serviciilor conexe turismului.
Astfel de actiuni vor continua in cadrul Proiectului de cooperare transfrontaliera Romania - Bulgaria "Cross border business center for tourism and related activities development Agri-Food Fish Market - Centrul transfrontalier de afaceri pentru dezvoltarea turismului si a activitatilor conexe Piata Agroalimentara de Peste". Urmatorul seminar organizat va fi pe tema "Instrumente de promovare a afacerilor turistice".
Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • ACORDURI Romania-China: Care sunt proiectele pentru care cele doua tari colaboreaza

  Administratie locala
 • Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

  Administratie locala
 • Activitatea "Sarbatoarea prajiturilor"a fost organizata si in acest an in satul Biruinta

  Administratie locala
 • Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

  Administratie locala
 • Luna cadourilor vine in dar cu multe realizari pentru locuitorii din Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771