Administrație locală

Satul Pescaresc si Centrul de Tineret, investitii importante pentru dezvoltarea Tuzlei

Aceste doua mari proiecte reprezinta un pas important in dezvoltarea si modernizarea localitatii, Tuzla fiind un pion important pe harta turistica a judetului Constanta.

Unul dintre obiectivele ce are ca scop principal atragerea turistilor in aceasta zona il reprezinta Satul Pescaresc, investitie mult asteptata. „La acest moment ne aflam la stadiul in care speram sa aiba loc cat mai curand posibil, semnarea contractului de finantare si astfel, sa fie demarate lucrarile ce se impun pe parcursul anului viitor. Datorita acestui proiect de anvergura, comuna Tuzla va intra pe harta locurilor turistice importante de pe litoralul romanesc al Marii Negre iar asta nu poate decat sa ne bucure”, a spus pentru ziarul Graiul Dobrogei, primarul localitatii Tuzla, Florin Constantin Micu.
Amplasamentul proiectului este situat la limita teritoriului administrativ al comunei Tuzla, in partea de Nord-Vest, in partea sudica a baltii si vizeaza amenajari pe uscat si pe apa, in suprafata totala de 5,5 hectare. Satul Pescaresc va fi amenajat cu spatii comerciale, de alimentatie publica, cu spatii de relaxare, recreere si de promenada. De asemenea, cei ce vor dori sa petreaca mai mult timp aici, se vor putea caza atat in casute din lemn, cat si in corturi. Si pentru ca acest loc sa devina unul preferat al turistilor de pretutindeni, se vor construi piscine, o parcare, un restaurant, grupuri sanitare cu dusuri, un spatiu de campare de 1.475 metri patrati dar si un debarcader de pe care sa se poata pleca atat in plimbari, cat si in sporturi aventuroase, pe apa.
In alta ordine de idei, edilul sef al localitatii Tuzla ne-a vorbit si despre constructia Centrului de Tineret, a carui fundatie a fost ridicata, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie demarate lucrarile de cofrare la cladirea Centrului. In luna ianuarie a acestui an, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Zona Metropolitana Constanta” a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Tuzla, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret”. Noua constructie se intinde pe o suprafata totala de 1.187,94 metri patrati, urmand a fi dotata cu mobilier adecvat si echipamente IT necesare desfasurarii activitatii, deservind peste 1.550 de tineri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*