Lucrari importante in domeniul infrastructurii sunt derulate in Independenta

Noiembrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Mereu in miscare, mereu atent si intotdeauna preocupat de modernizarea si dezvoltarea localitatii, asa este seful autoritatii locale, Cristea Gascan. Si pentru ca sunt multe lucruri de facut si de finalizat, acesta este permanent atent la tot ce se intampla, implicarea sa fiind una totala.

"De aproximativ trei saptamani de zile se lucreaza la pietruirea drumurilor din localitate, aici fiind ceva probleme deoarece cateva strazi au fost distruse in urma inundatiilor din luna iunie a acestui an. Speram ca incepand cu anul viitor sa dam startul unei importante lucrari si anume aceea de asfaltare a acestor drumuri ce vor fi pietruite mai intai si asta deoarece, la o eventuala inundatie, datorita pantelor mari, piatra risca sa coboare si asta nu e un lucru tocmai bun. Cat despre Movila Verde, pot spune ca aici, lucrarile de pietruire a celor sapte kilometri de strazi au fost finalizate cu succes iar asta ne arata ca, lucrurile se misca si intr-o directie pozitiva", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul Primariei Independenta, Cristea Gascan.
Lucrari continuate la gradinita din localitate
Investitia a fost demarata in anul 2012 iar in prezent, se lucreaza intens la aducerea acestui proiect in faza finalizarii, lucru mult asteptat atat de autoritatile locale cat si de copii, parinti si bunici. "La acest moment se intervine la nivelul acoperisului, montarea acestuia fiind foarte importanta mai cu seama ca se apropie iarna si de asemenea, se realizeaza si montarea tamplariei PVC. Pe de alta parte, am achizitionat si bazinul de combustibil pentru incalzirea unitatii prescolare, acesta urmand a fi folosit in comun cu instalatia de la Dispensarul uman. Avem speranta ca odata cu anul 2014 vom taia panglica de inaugurare a acestei gradinite in care isi vor desfasura activitatea un numar de 80 de prescolari impartiti in patru grupe", a completat Cristea Gascan.
Acesta ne-a vorbit si despre lucrarile de la Caminul Cultural, aceasta investitie fiind la aceasta ora in stand-by din lipsa de fonduri. Se doreste foarte mult montarea acoperisului pentru ca astfel, tot ceea ce s-a realizat pana la aceasta data sa fie bine pastrat. Institutia culturala va beneficia de un centru de pregatire permanenta, sala de spectacole, sala de conferinte si ceremonii, sala de biliard, sali de dans, canto, club pentru pensionari si un parc.
Si tot pentru o viata mai buna a locuitorilor comunei, edilul ne-a mai spus ca a fost oferita sansa unei farmacii de a-si deschide larg portile, de aceasta data in cadrul Dispensarului uman. Mai exista o astfel de farmacie in Independenta, mai exact la parterul blocului de locuinte din centrul comunei, aceasta fiind in asteptarea autorizatiei de functionare.

Centru de informare turistica in Independenta

Acest important proiect a fost depus in anul 2012 pe fonduri europene pe Masura 3.1.3 "Incurajarea activitatilor turistice", avand o valoare de 813.955 mii lei. Centrul va fi amplasat pe o suprafata de 111 metri patrati, in centrul localitatii si va avea rolul de a promova anumite obiective turistice precum Rezervatia padurea Dumbraveni, Complexul rupestru "Canaraua Fetei", Siturile Arheologice din Fantana Mare si din Plopeni, comuna Chirnogeni, precum si multe altele", a spus edilul sef.
In acest moment se lucreaza la demararea lucrarilor de proiectare, urmand ca anul viitor sa se treaca la implementarea acestui proiect european important.


Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • Campeanu: Salvamarii, salvamontistii, controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai devreme

  Administratie locala
 • Ziua Portilor Deschise la Parlament, pe 1 Decembrie. Vizitatorii, intampinati cu brazi impodobiti si foc de artificii. Zgonea: Focul de artificii, datorat unei sponsorizari

  Administratie locala
 • Statul elimina restrictiile pentru achizitia de terenuri agricole de catre straini dupa 1 ianuarie

  Administratie locala
 • Reabilitarea Pietei Ovidiu, aproape de finalizare. Iata cum arata zona

  Administratie locala
 • Sala de sport construita in localitatea Albesti

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771