RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Actualitate

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va distribui inca 3.000 de tichete pentru persoane fizice, in cadrul Programului Rabla pe 2013, catre colectorii validati in program, incepand de joi, informeaza un comunicat al institutiei.

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv.
Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea sa obtina tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie sa se inscrie la un colector validat si sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul in maxim 10 zile.
Cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealer-ul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie 2013. Nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013.
Persoanele fizice care doresc sa participe in cadrul Programului Rabla 2013 pot accesa site-ul www.afm.ro, la sectiunea aferenta programului, unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si cea a producatorilor/dealerilor autorizati sa participe in anul 2013 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national.
In acest an, se utilizeaza un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.
Totodata, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Pot fi cumulate maxim doua eco-bonusuri pentru o reducere suplimentara de 1.000 de lei.
In perioada 19 - 21 iunie 2013, Administratia Fondului pentru Mediu a distribuit toate cele 17.000 de tichete alocate initial persoanelor fizice pentru 2013.
In ceea ce priveste distributia celor 3.000 de tichete destinate firmelor si institutiilor publice, in perioada 10 iunie - 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o suma aprobata de 10.864.500 de lei.

Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Actualitate
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Actualitate
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Actualitate
 • Promenada turistica in Mamaia

  Actualitate
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771