Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Politic

Conducerea PNL a decis, luni, excluderea din partid a senatorului Sorin Rosca Stanescu, dupa ce acesta l-a acuzat pe Traian Basescu de spalare de bani, in baza unor documente care au fost declarate false.

Biroul Politic National a adoptat prin vot secret propunerea de excludere din partid a lui Sorin Rosca Stanescu, a anuntat luni presedintele PNL, Crin Antonescu.
"Indiferent de decizia lor, raman liberal si sustin PNL si pe Crin Antonescu. Sigur ca este, practic, o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente. Eu zic sa asteptam ancheta, noi nu avem ancheta, ci un document care spune ca nu s-a facut un virament - e vorba de conturi arhivate", a declarat Sorin Rosca Stanescu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca a fost convocata sedinta Biroului Politic National al partidului pentru luni, cand va propune excluderea senatorului Sorin Rosca Stanescu din PNL.
Avand in vedere ca Rosca-Stanescu este parlamentar, pentru excluderea sa din partid este necesar si votul Delegatiei Permanente a PNL.
Sorin Rosca Stanescu a facut publice mai multe documente, despre care acesta a spus ca demonstreaza faptul ca presedintele s-a folosit de "bani negri" in campania electorala din 2004. El a mentionat ca, la acea vreme, in contul bancar al Aliantei DA au fost sapte milioane de dolari din strainatate.Apoi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a precizat ca documentele prezentate de Sorin Rosca Stanescu sunt false. Procurorii au constatat ca operatiunile mentionate "nu sunt reale" si nu au fost efectuate, dupa ce Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat in acest caz.In plus, presedintele Basescu a replicat ca Sorin Rosca Stanescu este "un mincinos prost", care "nu duce falsul pana la capat". Mai mult, presedintele l-a dat in judecata pe parlamentarul liberal pentru afirmatiile la adresa sa.


Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Politic
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Politic
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Politic
 • Promenada turistica in Mamaia

  Politic
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771