Politic

Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

Conducerea PNL a decis, luni, excluderea din partid a senatorului Sorin Rosca Stanescu, dupa ce acesta l-a acuzat pe Traian Basescu de spalare de bani, in baza unor documente care au fost declarate false.

Biroul Politic National a adoptat prin vot secret propunerea de excludere din partid a lui Sorin Rosca Stanescu, a anuntat luni presedintele PNL, Crin Antonescu.
„Indiferent de decizia lor, raman liberal si sustin PNL si pe Crin Antonescu. Sigur ca este, practic, o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente. Eu zic sa asteptam ancheta, noi nu avem ancheta, ci un document care spune ca nu s-a facut un virament – e vorba de conturi arhivate”, a declarat Sorin Rosca Stanescu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca a fost convocata sedinta Biroului Politic National al partidului pentru luni, cand va propune excluderea senatorului Sorin Rosca Stanescu din PNL.
Avand in vedere ca Rosca-Stanescu este parlamentar, pentru excluderea sa din partid este necesar si votul Delegatiei Permanente a PNL.
Sorin Rosca Stanescu a facut publice mai multe documente, despre care acesta a spus ca demonstreaza faptul ca presedintele s-a folosit de „bani negri” in campania electorala din 2004. El a mentionat ca, la acea vreme, in contul bancar al Aliantei DA au fost sapte milioane de dolari din strainatate.Apoi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a precizat ca documentele prezentate de Sorin Rosca Stanescu sunt false. Procurorii au constatat ca operatiunile mentionate „nu sunt reale” si nu au fost efectuate, dupa ce Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat in acest caz.In plus, presedintele Basescu a replicat ca Sorin Rosca Stanescu este „un mincinos prost”, care „nu duce falsul pana la capat”. Mai mult, presedintele l-a dat in judecata pe parlamentarul liberal pentru afirmatiile la adresa sa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*