Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

12 Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Social

Prognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, se arata intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu cunoaste proiectul de OUG care anunta in nota de fundamentare ca vor fi "geruri anormale" in urmatoarea perioada, el precizand ca a intrebat la ANM si "nu vine niciun ger deocamdata".
"Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare , ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece. In aceste conditii exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013", se arata in nota de fundamentare a unei ordonante de urgenta a Guvernului.
Prin aceasta ordonanta, Guvernul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru functionarea in perioada de iarna si alte cheltuieli, inclusiv salarii.
Ponta: Am intrebat azi la Institutul de Meteorologie si nu vine niciun ger
Intrebat daca a primit informatii in Guvern privind prognoze meteo care se inrautatesc spre finalul anulului, fiind anuntat un ger cumplit, Ponta a raspuns: "Nu, si sincer sa fiu nu cred ca chestiile astea...".
Solicitat sa spuna care este sursa unei astfel de prognoze mentionata intr-o nota de fundamentare a unei OUG prin care se dau mai multi bani la primari la finalul anului, Ponta a precizat ca nu stie si nici nu cunoaste proiectul de OUG.
"Nu stiu. Nu cunosc proiectul. La mine ajung numai cand sunt finalizate. De unde aveti dumneavoastra acest proiect?", a spus Ponta.
"Eu nu stiu, nu contrazic sursele dumneavoastra, dar la mine nu a ajuns un asemenea document. De principiu, sigur ca imi doresc (ca primarii - n.r.) sa primeasca cat mai multi bani, dar nu stiu cand vine gerul.Am intrebat astazi la Institutul de Meteorologie (Administratia Nationala de Meteorologie - n.r.) si nu vine niciun ger, deocamdata. Nu stiu ce ordonanta. Ca de obicei, dumneavoastra aflati de la functionari niste lucruri care nu au ajuns la Guvern", a adaugat Ponta.


Articole din editia din data de 12 Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Social
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Social
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Social
 • Promenada turistica in Mamaia

  Social
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Hora Unirii – reiterată în municipiul Medgidia

  Social
 • Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771