Cantina sociala din Navodari a fost reabilitata pe bani europeni

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

Social

Persoanele nevoiase din Navodari, pentru care Cantina Sociala si Centrul de Zi au devenit o "a doua casa", vor beneficia de conditii mult mai bune dupa ce cladirea care gazduieste cele doua servicii a fost reabilitata si modernizata.

Potrivit viceprimarului Florin Chelaru, refacerea imobilului a fost finantata din fonduri structurale, valoarea totala a proiectului fiind de 4,4 milioane de lei. Dupa recompartimentare, constructia are la parter doua centre de zi pentru copii, unul pentru persoane varstnice, un cabinet stomatologic, unul psihologic si unul de medicina generala, o sala de tratamente, iar la etaj exista o cantina sociala unde peste 200 de persoane provenite din familii nevoiase vor primi zilnic o masa calda. "Proiectul raspunde tuturor nevoilor sociale, fiind vorba nu doar despre hrana pentru oamenii amarati, ci si despre servicii medicale ce vor fi oferite atat varstnicilor, cat si copiilor. Vom avea doi medici stomatologi si medici primari. De asemenea, Primaria Navodari va fi cea care va avea grija sa puna in buget suma necesara pentru hrana persoanelor nevoiase si pentru intretinerea cladirii", a declarat Florin Chelaru.
El a adaugat ca noul centru social va gazdui si un after-school, unde 25 de elevi vor fi ajutati sa-si faca lectiile. De asemenea, viceprimarul a afirmat ca in centrul de zi a mai fost amenajat un spatiu pentru ca oamenii strazii sa poata gasi in acest loc un camin. "Vom avea locuri de recreere si tot ce va avea nevoie un copil sau un varstnic fara casa. Din pacate, nu le vom putea oferi un domiciliu permanent", a adaugat Chelaru.
Viceprimarul din Navodari a spus ca o mare problema cu care se confrunta administratia locala in prezent este angajarea personalului: "Trebuie sa angajam aproximativ 20 de persoane care vor deservi cantina si centrul de zi. Numai ca ar trebui sa dam afara sau sa pensionam alte 20 de persoane. Acest lucru se intampla din cauza legislatiei, care prevede ca angajarile se fac unu la unu. Adica nu poti face o angajare decat daca un alt angajat pleaca. Pana la urma, vom rezolva si aceasta situatie. De aceea, am intreprins demersurile necesare pentru a face o derogare de la lege", a mai spus Chelaru.

Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Social
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Social
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Social
 • Promenada turistica in Mamaia

  Social
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771