Se depun dosarele pentru ajutorul de incalzire

Noiembrie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Administratia locala din comuna Aliman a dat startul unei importante actiuni pentru locuitori si anume acela de strangere a cererilor privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor.

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Topalu, startul depunerii acestor dosare a fost dat in data de 5 octombrie 2013, acestea urmand a fi depuse in data de 20 ale fiecarei luni. Astfel ca, persoanele ce nu depun aceste dosare pana pe data de 20 noiembrie, nu vor primi banii pe luna in curs ci incepand cu luna decembrie. Dosarele pentru obtinerea ajutoarelor de incalzire trebuie sa contina: cerere si declaratie pe propria raspundere (formular tip), copii C.I. ale membrilor familiei sau persoanelor care locuiesc cu familia respectiva, copii ale certificatelor de nastere, copie livret de familie, copie certificat de casatorie, adeverinta de salariu, copie cupon somaj sau alocatie de stat, pensie sau orice alt drept cu titlu permanent, adeverinta trezorerie cu veniturile realizate pentru persoanele majore care nu sunt elevi sau studenti, copie act de proprietate al locuintei, adeverinta Primaria Aliman, in care sa fie mentionate: imobil(e) detinut(e), suprafata de teren intravilan si extravilan, numarul de animale, alte bunuri detinute.
"Noi asteptam ca aproximativ 350 de familii sa depuna aceste dosare, ele reprezentand un mare ajutor si sprijin pentru ca, in aceasta iarna casele lor sa fie incalzite", a spus Gheorghe Topalu pentru Graiul Dobrogei.
Veniturile nete lunare/membru de familie pentru a beneficia de ajutorul pentru lemne sunt: pentru venituri mai mici de 155 de lei, ajutor de 54 de lei; pentru venituri intre 155 - 260 lei, ajutor de 48 de lei; pentru venituri intre 260 - 310 lei, ajutor de 39 de lei; pentru venituri intre 310 - 355 lei, ajutor de 34 de lei; pentru venituri intre 355 - 425 lei, ajutor de 30 de lei; pentru venituri intre 425 - 480 lei, ajutor de 26 de lei; pentru venituri intre 480 - 540 lei, ajutor de 20 de lei; pentru venituri intre 540 - 615 lei, ajutor de 16 de lei.

Mare sarbatoare crestineasca in localitatea Aliman

"Pe data de 8 noiembrie sunt sarbatoriti, in fiecare an, Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", astfel ca, si in acest an, la slujba de la lacasul de cult din comuna, oficiata de preotul paroh Parpala Vaduva Tanase, s-au adunat aproximativ 150 de enoriasi. Imediat ce aceasta a luat sfarsit, oamenii au fost invitati sa participe la o masa crestineasca organizata in incinta unui complex comercial", a declarat pentru ziarul nostru, seful administratiei locale Aliman.
Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, au aripi si poarta sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.

Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Social
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Social
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Social
 • Promenada turistica in Mamaia

  Social
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Flori pentru osta╚Öi la Cump─âna! Ziua Armatei Rom├óne, marcat─â de autorit─â╚Ťile comunei

  Social
 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771