Reabilitarea Cantinei sociale si a Centrului de zi din orasul Navodari

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Primaria orasului a demarat implementarea proiectului "Cantina sociala si Centru de zi in localitatea Navodari, reabilitare si modernizare" , in luna mai 2012. Astfel ca, la aproape 18 luni, pe data de 30 octombrie 2013, in sala de Consiliu a Casei Casatoriilor va avea loc evenimentul care va marca finalizarea acestei investitii importante pentru comunitatea urbei.

Proiectul a fost selectat in cadrul Programului Operational Regional 2007 2013, Axa Prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere", DMI 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", contractul de finantare fiind incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management, si cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Est, in calitate de Organism Intermediar.
Printre beneficiarii directi ai acestui proiect se numara 200 de persoane provenite din familii nevoiase, care vor primi in cadrul Cantinei sociale cel putin o masa calda in fiecare zi, dar si 25 de copii, beneficiari ai unor servicii socio-educative la nivelul Centrului de zi. Pe langa acestia, peste 60 de persoane se vor putea bucura zilnic de diverse servicii sociale si medicale. Unul din beneficiarii indirecti este UAT Navodari, care la finalul proiectului va avea: un Centru de zi pentru persoane in varsta, doua Centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet medicina generala, o Sala de tratamente medicale si o Cantina sociala.
Realizarea acestui proiect de mare anvergura conduce la cresterea calitatii si diversificarea serviciilor sociale in cadrul Directiei de Asistenta Sociala din cadrul UAT Navodari. Pe de alta parte, comunitatea beneficiaza, pe termen lung, de o crestere semnificativa a nivelului de educatie, de reducere a infractionalitatii si a numarului de asistati sociali.
Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, iar valoarea totala a acestuia s-a ridicat la 4.765.000 lei, din care contributia financiara a Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala fiind de 3.094.394,10 lei, contributia Unitatii Administrativ Teritoriale a orasului Navodari de 77.022,88 lei, iar prin bugetul national s-a asigurat o cofinantare de 679.726,89 lei.


Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Reabilitarea Cantinei sociale si a Centrului de zi din orasul Navodari

  Administratie locala
 • Delfinariul Constanta va fi modernizat

  Administratie locala
 • Gheorghe Murat implicat in finalizarea proiectelor pentru comunitate

  Administratie locala
 • Hramul Bisericii Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", din localitatea Vulturu

  Administratie locala
 • Investitiile in infrastructura sunt in stand-by la Ciobanu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771