Romania a atras anul acesta 2,4 miliarde de euro din fonduri structurale si de coeziune. Ministrul Fondurilor Europene: "Am incasat mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012"

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Valoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate Romaniei in 2013 de catre Comisia Europeana a ajuns la aproximativ 2,4 miliarde de euro pana la data de 22 octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene

"Romania a incasat in acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeana, mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012, cand tara noastra a primit doar 2,2 miliarde de euro din finantarile alocate. Acesta realizare este efectul masurilor implementate, care au asigurat reluarea platilor de catre Comisie pentru patru programe operationale in cursul acestui an, efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor, respectiv simplificarea si eficientizarea sistemului", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.
Ministrul mentioneaza faptul ca Romania "se claseaza pe primul loc in randul tuturor statelor membre ca urmare a cresterii sumelor rambursate de Comisie in primele noua luni ale acestui an, cu 75% fata de nivelul inregistrat in perioada 2008-2012".
Recent, Comisia Europeana a rambursat suma de 196 milioane de euro, dupa ce Comisia Europeana a anuntat, la 8 octombrie, ca a decis deblocarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). In cursul acestui an, Comisia a reluat platile catre Romania si prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Programului Operational Regional (POR) si Programului Operational Sectorial Transport (POS T).
Valoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate Romaniei de la inceputul acestei perioade de programare si pana la 22 octombrie se ridica la 4,58 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 24% din totalul fondurilor structurale si de coeziune alocate.
Pana la 22 octombrie, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei se ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro, iar rata de absorbtie curenta era de aproape 25%.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, declara, in decembrie 2012, la preluarea mandatului, ca isi propune ca obiectiv o rata de absorbtie de 50% pana la sfarsitul anului 2012.
(Sursa: Mediafax)


Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Reabilitarea Cantinei sociale si a Centrului de zi din orasul Navodari

  Fonduri Europene
 • Delfinariul Constanta va fi modernizat

  Fonduri Europene
 • Gheorghe Murat implicat in finalizarea proiectelor pentru comunitate

  Fonduri Europene
 • Hramul Bisericii Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", din localitatea Vulturu

  Fonduri Europene
 • Investitiile in infrastructura sunt in stand-by la Ciobanu

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771