Administrație locală

Dorintele primarului Constantin Cimpoiasu pentru viitorul apropiat

Atat cetatenii localitatii Garliciu cat si autoritatea locala a comunei sunt in asteptarea demararii unor importante lucrari ce vizeaza repararea statiei de desecare de pe raza comunei.

„Aceasta lucrare pe care o asteptam cu mult interes si cu mare nerabdare, ar reda circuitului agricol intinse suprafete de teren arabil, acestea fiind proprietatea oamenilor din localitatea noastra. Statia de desecare de pe raza comunei Garliciu ce apartine Administratiei Nationale a Imbunatatilor Funciare (ANIF) Constanta este distrusa inca din data de 10 iulie 2010, de apele involburate ale Dunarii. La acea data digul, care ii apara pe localnici de apele Dunarii, s-a spart, iar toata agoniseala lor s-a dus pe apa sambetei iar de atunci, oamenii asteapta o rezolvare a acestei situatii atat de neplacute. Rolul acestei statii de desecare este unul foarte important si anume acela de a prelua apa din canalele din zona pe care mai apoi sa o deverseze in Dunare, apa ce provine din Lacul Hazarlic. Din informatiile pe care le detinem la aceasta ora, stim doar ca, Administratia Nationala a Imbunatatilor Funciare (ANIF) Constanta a depus un proiect la Ministerul Agriculturii pentru rezolvarea acestei situatii insa pana in prezent, nu a fost demarata nici un fel de lucrare”, a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Garliciu, Constantin Cimpoiasu.
Din pacate, aceste terenuri pot fi inundate in orice moment iar acest lucru nu duce decat la scoaterea lor din circuitul agricol, astfel fiind provocate pagube uriase. Problema statiei de desecare a apei trebuie abordata si cu societatea de furnizare a energiei electrice, cea care trebuie sa o racordeze la reteaua electrica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*