Vesti bune vin de la edilul localitatii Crucea

Octombrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Frigioi, pe data de 17 octombrie 2013 a fost semnat contractul de finantare pentru montarea unei turbine eoliene si a unei statii de biogaz in comuna Crucea.

"Este o mare bucurie pentru noi sa stim ca, primavara anului viitor aduce in localitatea pe care o pastoresc, proiecte noi atat de benefice intregii comunitati. Este vorba despre o investitie foarte importanta pentru care am si semnat contractul de finantare urmand ca pe parcurs sa fie demarati pasii urmatori ce vor duce la realizarea acestei importante lucrari. Acest proiect european prin care va fi montata turbina eoliana cu o capacitate de 200 kw si de asemenea, se va realiza si statia de biogaz cu o capacitate de 100 metri cubi, urmeaza sa scuteasca Primaria de banii destinati consumului de energie electrica pentru institutii si o parte din cei pentru iluminatul public. Imediat ce firma castigatoare va fi desemnata in urma licitatiei, vom demara lucrarile de incepere a acestui proiect de mare anvergura", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Gheorghe Frigioi, seful autoritatii locale Crucea.
Investitia ce vizeaza montarea unei turbine eoliene si a unei statii de biogaz in partea de Nord a localitatii pe o suprafata totala de 2.000 metri patrati, atrage dupa sine si crearea a zece locuri de munca dintre care la final, doua posturi vor fi permanente.
Proiectul a fost depus spre finantare pe "Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa 4 DMI. 4.2 - Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor regenerabile a biomasei, a resurselor hidroenergetice, solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie". Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnarii contractului de finantare.


Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Reabilitarea Cantinei sociale si a Centrului de zi din orasul Navodari

  Administratie locala
 • Delfinariul Constanta va fi modernizat

  Administratie locala
 • Gheorghe Murat implicat in finalizarea proiectelor pentru comunitate

  Administratie locala
 • Hramul Bisericii Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", din localitatea Vulturu

  Administratie locala
 • Investitiile in infrastructura sunt in stand-by la Ciobanu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771