Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din functia de ministru al Economiei. Antonescu: Chitoiu va asigura interimatul

Octombrie 2013, Radu Petric

Politic

Varujan Vosganian si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Economiei. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, in urma demisiei din Executiv a lui Varujan Vosganian.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la finalul sedintei conducerii PNL, ca decizia demisiei lui Varujan Vosganian din functia de ministru al Economiei este motivata de incercarea de a nu oferi prilej pentru atacuri la adresa Guvernului, in urma consultarii liderilor USL.
"Vosganian a considerat, consultandu-se si cu Victor Ponta si cu mine, in calitatea noastra de lideri ai USL, ca ramanerea sa in Guvern desi nu are niciun fel de vina si nu se afla sub niciun fel de suspiciune ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului. Cunoastem foarte bine in ce tara traim, cunoastem foarte bine cu ce propaganda absurda ne batem si nu a vrut nici domnia sa, nu vrem nici noi, sa-i facem mai dificila decat este sarcina acestui Guvern si a prim-ministrului. Asa incat, oferindu-si demisia, ea a fost acceptata si mergem mai departe", a declarat presedintele PNL.
El a mentionat ca Senatul a fost "pus in fata unei situatii grele", respectiv aceea de a decide inceperea urmaririi penale.
"Din ceea ce am avut noi de judecat, asa cum s-a vazut si din dezbaterea in plen, niciun element nu ne putea face sa ne luam raspunderea, pe cei 125 de senatori, 26 au fost doar pentru, 125...si va reamintesc ca liberali sunt doar 50, sa ne luam raspunderea de a trimite un om in judecata fara niciun motiv real, pe baza unor hotarari de Guvern si a unor decizii de Parlament. Totusi, aceasta fiind decizia, s-ar fi dezlantuit un atac care asupra unui ministru in functie ar fi spus ca nu pot actiona judecatorii, procurorii, si nu am vrut sa dam o noua tinta pentru sau impotriva acestui Guvern", a sustinut Antonescu.
Antonescu a mentionat ca propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi facuta probabil in termen de o saptamana.
"Probabil lunea viitoare vom avea BPN si vom lua o decizie", a spus liderul PNL.
El a precizat ca, pana atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, convenindu-se in acest sens si cu premierul Victor Ponta.
Varujan Vosganian si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Economiei.
"In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei. Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian.
"Eu, daca am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia", a mai spus Varujan Vosganian.
Demisia lui Varujan Vosganian din functia de ministru a venit la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva sa.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din functia de ministru al Economiei. Antonescu: Chitoiu va asigura interimatul

  Politic
 • Ponta: La finalul lunii stabilim in USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

  Politic
 • Zi cu adevarat speciala pentru intreaga comunitate din Oltina

  Politic
 • In asteptarea reluarii lucrarilor incepute in localitatea Saligny

  Politic
 • Agenda de lucru a edilului Cristian Telehoi, incarcata in aceasta perioada

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771