Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Adamclisi

Octombrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Proiectul cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), axa 4 din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", vizeaza construirea unei centrale eoliene si a unei statii de biogaz in localitate.

"O veste buna este aceea ca, in urma finalizarii procesului de evaluare tehnica si financiara, proiectul de fata a fost acceptat de catre comisia de evaluare a Ministerului Economiei, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie semnat contractul de finantare. In acest sens, Ministerul Economiei, Organismul Intermediar pentru Energie, ne-a solicitat in cursul saptamanii trecute o adresa din partea Agentiei pentru Protectia Mediului din care sa reiasa faptul ca, Decizia nr. 390 RP / 23 aprilie 2010 este valabila pe tot parcursul derularii proiectului. Noi am solicitat Agentiei un raspuns cu privire la perioada de valabilitate a Deciziei de incadrare din care rezulta ca proiectul nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si asta pentru ca, in lipsa acestei adrese atat de importante nu putem semna contractul de finantare. Solicitarea am depus-o in data de 30 septembrie 2013 la Registratura Agentiei pentru Protectia Mediului iar acum asteptam raspunsul acestora", a declarat pentru ziarul nostru seful administratiei locale Adamclisi, Anton Burcea.
Instalatia eoliana cu o putere de 200 Kw, este folosita pentru a transforma energia vantului in energie electrica pe care apoi o introduce in reteaua electrica a consumatorului. Scopul acesteia este acela de a reduce astfel consumul din reteaua initiala. Cat despre instalatia de producere a biogazului de capacitate mica-medie, putem spune ca, aceasta foloseste rezidurile colectate de la diverse surse.
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si reprezinta intervalul de timp in care beneficiarul trebuie sa finalizeze toate activitatile investitiei. Valoarea totala a proiectului inclusiv T.V.A este de 5.153.030.80 lei.

Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din functia de ministru al Economiei. Antonescu: Chitoiu va asigura interimatul

  Administratie locala
 • Ponta: La finalul lunii stabilim in USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

  Administratie locala
 • Zi cu adevarat speciala pentru intreaga comunitate din Oltina

  Administratie locala
 • In asteptarea reluarii lucrarilor incepute in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Cristian Telehoi, incarcata in aceasta perioada

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucr─ârile la dispensarul medical din Pecineaga, realizate ├«n procent de 75%

  Administratie locala
 • Dumitru Chiru: ÔÇťFolosirea de influen╚Ť─â de c─âtre persoane neautorizate, pentru a facilita rela╚Ťia cu Consiliul Local Lumina sau Prim─âria comunei Lumina, este un act illegalÔÇŁ

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771