Podul de la Agigea, inchis circulatiei rutiere

24 Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Actualitate

Lucrarile de reabilitare a podului de la Agigea par sa nu se mai sfarseasca. In fiecare sezon sunt impuse noi restrictii de circulatie, ceea ce ii aduce in pragul disperarii pe soferii nevoiti sa-l tranziteze.

Daca, la inceputul verii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca circulatia rutiera pe podul de la Agigea va fi inchisa pentru o anumita perioada, in ziua de miercuri spre joi a fiecarei saptamani, in intervalul orar 3.00 - 4.15, si ca participantii la trafic nu vor avea voie sa circule cu mai mult de 50 km/h, de data aceasta, autoritatile au anuntat ca de la 1 octombrie vor interzice total circulatia rutiera pe acest tronson, pana pe 20 decembrie.
"Este vorba despre reabilitarea inelului central, iar principalele activitati se vor desfasura la 80 de metri inaltime. Un cui scapat de acolo ar putea provoca moartea unui pieton sau daune serioase autoturismelor", a precizat prefectul judetului Constanta, Eugen Bola.
De asemenea, acesta a mai precizat ca va discuta in cursul acestei zile cu reprezentantii mai multor institutii si ca va cauta solutii pentru ca podul sa nu fie inchis o perioada atat de lunga. "Vom avea o sedinta de lucru cu CNADNR, Consiliul Judetean, constructorul, consultantul tehnic si cu proiectantul, IPTANA. Ne dorim sa reducem la jumatate perioada in care circulatia este intrerupta complet", a adaugat Bola.
Totusi, autoritatile spun ca pietonilor le va fi permis sa traverseze podul timp de zece minute la fiecare ora. Soferii, insa, vor trebui sa foloseasca cele doua rute ocolitoare. Una dintre ele este iesirea la nodul rutier Medgidia, DJ 391, Ciocarlia, Topraisar si intrarea pe DN39, dupa Agigea. Cea de-a doua varianta este A2 - nodul rutier Medgidia, DJ 391, Cobadin, Negru Voda si Mangalia.

Articole din editia din data de 24 Septembrie 2013

 • MITA in sistemul medical, cel mai relevant caz de coruptie invocat de elevi, parinti si profesori

  Actualitate
 • Podul de la Agigea, inchis circulatiei rutiere

  Actualitate
 • Festivalul International "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei" ajuns la cea de-a XI-a editie la Cumpana

  Actualitate
 • Inaugurarea Cantinei Sociale din localitatea Cumpana

  Actualitate
 • APDRP vrea sa acorde 70.000 de euro tinerilor care deschid o afacere in mediul rural

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771