Drumurile tehnologice, in lucru la Topraisar

Octombrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Gheorghe Stelian, edilul sef al autoritatii locale ne-a impartasit cateva din dorintele sale pentru acest an cat si pentru viitor, printre acestea aflandu-se realizarea a doua obiective importante pentru comunitate.

Startul proiectului privind reabilitarea a unui numar total de 12 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli localitatea a fost dat incepand cu data de 6 septembrie 2013, lucrari realizate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, cea care a si castigat licitatia.
"Era o lucrare imperios necesara si asta pentru ca, fermierii sa poata ajunge cat mai usor la terenurile pe care le detin deoarece atunci cand ploua aceste drumuri deveneau practic impractcabile, din pricina noroiului si a gropilor ce se formau. Nu mai spunem de faptul ca, tot acel noroi era adus pe drumurile din comuna. Putem spune ca am reusit sa vedem si acest vis la doar un pas de realizare. Pana la sfarsitul acestui an ne-am propus sa realizam consolidarea acestor drumuri ce sunt destinate traficului utilajelor grele pentru ca la anul sa aplicam tratamentul bituminos. Termenul de finalizare al proiectului este in data de 6 septembrie 2014", a spus Stelian Gheorghe, edilul sef al localitatii Topraisar.
Fondurile necesare pentru realizarea drumului, in valoare de 1,5 milioane de euro, vin prin Masura 1.2.5 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala.
In alta ordine de idei, primarul ne-a mai spus ca, lucrarile privind reteaua de alimentare cu apa din satul Potarnichea au fost sistate, din lipsa de fonduri. Pana la aceasta data, 50% din lucrare a fost realizata urmand ca atunci cand suma necesara va fi primita si anume 13 miliarde, investitia sa fie finalizata. Proiectul retelei de apa a fost demarat pe Hotararea de Guvern 577.

Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Ponta, catre investitorii americani: Romania are potential nevalorificat, suntem guvern pro-business

  Administratie locala
 • Si arbitrii fac greva!"Fluierasii" din Constanta vor boicota doua etape

  Administratie locala
 • PROTOCOL. Zeci de milioane de USD de la RMGC pentru Ministerul Culturii, doar dupa primirea avizelor

  Administratie locala
 • Investitie de anvergura in satul Lunurile

  Administratie locala
 • Hramul bisericii "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" din localitatea Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771