Investitii in dezvoltarea si modernizarea localitatii Agigea

Octombrie 2013, Iulia Flfan

Administratie locala

In cursul zilei de 17 octombrie 2013, a avut loc un eveniment important pentru Primaria comunei Agigea si anume, semnarea contractului de finantare aferent proiectului cu titlul "Centru de informare turistica in comuna Agigea si proximitati; Dezvoltare si marketing turistic".

"Prin infiintarea acestui Centru de informare turistica, ne propunem sa readucem la viata obiceiurile si traditiile constantene. Chiar daca unele dintre ele si-au pierdut astazi amploarea, ele vor putea fi admirate de turisti prin intermediul spoturilor video care vor fi prezentate in cadrul Centrului. Astfel, turistii straini, dar si cei autohtoni vor putea face o trecere in trecut, intrand in atmosfera traditionala pe care stramosii nostri au incercat sa o transmita generatii la rand", a declarat seful administratiei locale Agigea, Cristian Cirjaliu.
Printre importantele atractii turistice si traditii culturale ce vor fi promovate prin intermediul acestui proiect de mare anvergura, amintim: Lacul Agigea, Geamiile din Agigea (construite in anul 1868 si respectiv 1870), Canalul Dunare - Marea Neagra, Valul de pamant al lui Traian, Muzeul Satului Cumpana, siturile Natura 2000 "Dunele Marine de la Agigea", "Marea Neagra", siturile arheologice de la Agigea si Cumpana, "Ziua tatarilor 13 decembrie", "Ziua Recoltei", Festivalul "Dor de cant romanesc", Festivalul "Dupa datina strabuna", etc.
Noul Centru de informare turistica din localitatea Agigea va avea o suprafata totala de 129,72 metri patrati, amplasarea acestuia realizandu-se in centrul comunei, la intersectia a doua drumuri nationale DN38 si DN39, facilitandu-se astfel accesul turistilor aflati in tranzit prin aceasta zona.
"Consideram de o deosebita importanta demararea acestui proiect ce va fi principala parghie de legatura intre cererea si oferta turistica si un instrument facil si eficace de promovare a potentialului turistic din Agigea si proximitati (Cumpana si Valul lui Traian), precum si de consolidare a legaturilor durabile in domeniul turismului, intre comunitatea romana si cea straina", a mai adaugat edilul sef al localitatii Agigea.
Perioada de implementare a proiectului este pana la data de 30 septembrie 2015, acesta fiind finantat prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala, Axa III "Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale", Masura 3.1.3 Incurajarea activitatilor turistice.
Valoarea totala a proiectului este de 1.035.925 lei, din care 585.277 reprezinta ajutor public nerambursabil (contributie UE si cofinantare nationala), iar suma de 450.648 lei reprezinta valoarea neeligibila a proiectului ce va fi acoperita de la bugetul local.


Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Ponta, catre investitorii americani: Romania are potential nevalorificat, suntem guvern pro-business

  Administratie locala
 • Si arbitrii fac greva!"Fluierasii" din Constanta vor boicota doua etape

  Administratie locala
 • PROTOCOL. Zeci de milioane de USD de la RMGC pentru Ministerul Culturii, doar dupa primirea avizelor

  Administratie locala
 • Investitie de anvergura in satul Lunurile

  Administratie locala
 • Hramul bisericii "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" din localitatea Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771