Pe aripile toamnei a sosit, ca in fiecare an, prima zi de scoala

Septembrie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Dupa o vacanta pentru unii bine meritata, pentru altii mai putin, compendiul noului an scolar isi intoarce prima fila si ne-a invitat, plin de vigoare dar si de nerabdare, sa pasim peste pragul ce desparte vara de toamna, vacanta de scoala, copilaria de responsabilitate si letargia de ambitie.

Un important eveniment a avut loc pe data de 16 septembrie 2013, odata cu startul noului inceput de an scolar 2013-2014 si anume, inaugurarea unitatii de invatamant "Nicolae Maraloi" din localitatea Saraiu. Festivitatea a debutat prin intonarea Imnului de stat de catre elevii scolii, moment ce a emotionat atat parinti, bunici, cadre didactice cat si pe toti oaspetii invitati la acest moment deosebit. A urmat apoi rugaciunea rostita ce toti cei prezenti dar si sfintirea scolii "Nicolae Maraloi", oficiata de catre preotii parohi Mihai Miu si Vranceanu Cosmin.
Sirul evenimentelor a continuat prin discursurile oaspetilor insa cel mai important moment a fost acela cand seful administratiei locale Saraiu Dorinela Irimia, in fata celor mici si celor mari a rostit un discurs sensibil, plin de caldura si de emotie. "A fost o vara grea pentru noi cei ce avem responsabilitatea si datoria sa va fim cel mai trainic suport in procesul greu dar nu imposibil de a deveni fii de nadejde ai societatii in care traim, societate ce, din pacate, se confrunta cu multe neajunsuri si neintelegeri, cu multe probleme. Tocmai de aceea fiecare generatie trebuie sa vina cu un stindard ridicat cat mai sus, sa vina in forta cu multe cunostinte si idei, cu forta de munca dar mai ales cu ambitie si motivatie. Cum spuneam pentru noi aceasta "vacanta" a fost o lupta contra cronometru si de aici nu vreau sa trec mai departe pana nu multumesc tuturor celor ce au muncit zi lumina, si nu numai, pentru ca astazi, cand clopotelul va suna pentru prima data in acest nou an scolar sa deschideti usi noi, intr-un mediu total nou, pentru a va oferi conditii de studiu fara precedent. Acest lucru are un scop exact si precis acela de a elimina orice piedica, orice motiv de a nu invata asa cum este necesar, asa cum trebuie", a declarat primarul Dorinela Irimia.
Ziua a continuat cu o activitate mult asteptata de toti elevii si prescolarii si anume "prima zi de scoala", moment in care toti cei 200 de copilasi au primit in dar ghiozdane si rechizite, fiindu-le inmanate totodata si carnetele de note. Asa cum a declarat si edilul, cel mai pretios moment a fost acela cand elevii au pasit pragul noii lor scoli, reabilitata si modernizata totul pentru ca ei, sa invete si sa creasca tineri seriosi si cu multe cunostinte acumulate in scoala.
Numerosi invitati au participat la momentul inaugurarii si anume: domnul deputat Mihai Lupu, doamna Inspector General Scolar Adjunct profesor Adriana Oprea, domnul Presedinte al UNPR George Lipoveanu, domnul Ion Nicu Comisar Sef Politia Harsova, domnul Comisar adjunct al Postului de Politie Crucea Abdul Veli Samir, domnul Comandant al Politiei Saraiu Florin Colniceanu si domnul Leontin Barote.
Lucrarile de reabilitare a unitatii de invatamant au constat in realizarea de grupuri sanitare interioare, montarea tavanelor de rigips, tencuirea peretilor interiori si vopsirea acestora cu var lavabil, turnarea de sape si montarea de parchet nou, inlocuirea tuturor usilor, montarea lambriurilor pe holuri si in salile de clasa cat si montarea gresiei pe holuri. De asemenea, bancile, scaunele si tablele vechi au fost si ele inlocuite cu unele noi, totul pentru un mediu educational la standarde cat mai ridicate.
"Efortul de acum depaseste ceea ce voi ati putea cuprinde cu imaginatia si de aceea, cu regret va informez, dar consideram ca tot ceea ce s-a facut pentru voi, va dam in primire si orice abatere se va sanctiona pe masura. Totul va apartine tuturor, toti sunteti direct responsabili pentru pastrarea si conservarea mediului creat doar pentru voi", a tinut sa le mai impartaseasca elevilor, Dorinela Irimia.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Guvernul a promis FMI ca vinde majoritarea companiilor detinute de Ministerul Economiei

  Social
 • Finantarea lucrarilor aproape finalizate nu mai e prioritate

  Social
 • Elevii din Navodari au toate motivele sa se intoarca cu zambetul pe buze la scoala.

  Social
 • Copilasii fericiti si emotionati la auzul primului clinchet al clopotelului

  Social
 • Pe aripile toamnei a sosit, ca in fiecare an, prima zi de scoala

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Companiile JD Agro Cocora ╚Öi JD Agro Amzacea sus╚Ťin ├«nv─â╚Ť─âm├óntul ├«n comunit─â╚Ťile locale

  Social
 • 120 de copii din B─âr─âganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771