Scoala Gimnaziala din localitatea Silistea a fost inaugurata

Septembrie 2013, Iulia Flfan

Social

Acest important eveniment pentru intreaga comunitate precum copii, parinti, bunici si reprezentanti ai administratiei si Consiliului Local, a avut loc in data de 16 septembrie, odata cu inceperea noului an scolar.

Emotionati si timizi, cei aproximativ 160 de scolari au asteptat nerabdatori sa fie dat startul festivitatii de inaugurare a acestei importante institutii scolare. Astfel ca, evenimentul a inceput printr-o slujba de sfintire a exteriorului cladirii cat si a tuturos salilor de clasa, moderne si gata sa-si primeasca elevii. Acest moment emotionant a fost tinut de preotul paroh din localitatea Silistea Lucian Dragomir alaturi de un important sobor de preoti de pe raza altor comune.
Manifestarea a continuat cu primirea oaspetilor ce au fost intampinati de catre elevii scolii gimnaziale imbracati in straie populare, cu un colac si sare si de asemenea, au primit in dar ca semn de recunostinta tot din partea acestora, buchetele alcatuite din spice de grau, prinse cu o panglica tricolora.
Extrem de emotionat si fericit, edilul autoritatii locale Silistea Mihai Soare a punctat printr-un discurs, tot ceea ce a simtit si si-a manifestat bucuria cu ocazia finalizarii acestei frumoase scoli. "Este un moment unic si special pentru intreaga comunitate, eveniment ce incununeaza cei 13 ani de munca asidua, ani in care am continuat sa speram si sa visam ca vom trai aceasta importanta si speciala zi. Tot ceea ce-mi doresc este ca acest nou inceput sa ne conduca pasii spre un viitor mai bun si mai sigur pentru copiii nostri. Multumesc pe aceasta cale tuturor ce ne-au sprijinit si ne-au fost alaturi in acest demers, rezultatul fiind unul de mare exceptie, copiii avand sansa de a studia si de a se dezvolta intr-un mediu adecvat si sanatos din toate punctele de vedere. Va urez sa pasiti cu dreptul pragul acestei unitati de invatamant construita la standarde europene si dotata modern, sa aveti succes pe tot parcursul anului scolar si sa va canalizati toata energia asupra studiului astfel, devenind oameni de baza pentru societatea in care traim. Mult succes dragi copii!", a declarat edilul Mihai Soare, in fata tuturor celor prezenti la acest fastuos eveniment.
Pe de alta parte si doamna director al scolii Crivoi Georgeta a emotionat prin cuvintele rostite si adresate copiilor dar nu numai. "Am intors filele calendarului si am ajuns in septembrie...am revenit la locul in care se nasc sperante si vise, unde descoperim cate stiam si cate mai sunt de invatat scoala, cea care astazi ne primeste in zi de rapciune, imaculata, proaspata si moderna! Traim astazi impreuna un moment de implinire si totodata de speranta, prilejuit de inceperea noului an scolar, un simbolic prag ce conduce spre succes si desavarsire umana. Fiti deschisi si lasati-va pasii si mintea sa descopere noi orizonturi ale cunoasterii oferite de aceasta scoala. Suntem dornici de colaborare cu toti factorii care pot face misiunea noastra mai eficienta si credem ca familia se va implica in aceasta munca dificila, dar frumoasa a educatiei. Va multumesc si va doresc numai impliniri scolare si profesionale, bucurii si ganduri bune in noul an scolar!", a incheiat discursul in fata invitatilor, doamna Crivoi Georgeta.
Profesorii se vor stradui sa conduca pasii elevilor catre lumina cartii, sa la traseze directia spre tinte inalte pentru ca viata acestora sa fie luminoasa si plina de succes. O surpriza foarte mare a fost si pentru cei 23 de pitici ce fac parte din clasa pregatitoare, atunci cand au pasit in clasa lor in care decorul era unul fascinant, de toamna, cu nuci si mere, cu baloane ce zburau zglobii prin incapere, cu semne de carte si pliante pentru fiecare copilas in parte. De asemenea, au primit si cate o medalie ce reprezenta un fluturas, simbolul clasei pregatitoare, fiind astfel recompensati pentru faptul ca, au zburat spre acest nou inceput, curajosi si pregatiti pentru primele invataminte.
In anul 2012, seful autoritatii locale Silistea, Mihai Soare, a demarat lucrarile de ridicare a acestei unitati de invatamant gimnazial in centrul administrativ al comunei. In acel an, noii scoli construite in regim P+1E, ce se intinde pe o suprafata de 1.024 metri patrati, i-a fost turnata fundatia si i-a fost ridicat primul nivel. Aceasta frumoasa si moderna institutie de invatamant este prevazuta cu noua sali de clasa, doua cabinete, un laborator, o cancelarie, un cabinet al directorului, secretariat, o biblioteca cu sala de lectura, o camera pentru centrala termica si grupuri sanitare pentru elevi, fete si baieti dar si pentru cadrele didactice.
Elevii din clasele I-VIII din Silistea si Tepes Voda, merita din plin aceasta unitate scolara, mai cu seama ca, imobilul in care isi desfasurau activitatea doar cei din clasele I-IV, inregistra o vechime de aproximativ 70 de ani si era intr-o stare avansata de degradare. Investitia a fost realizata prin Inspectoratul Judetean Scolar Constanta, banii fiind asigurati de Banca Mondiala.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Guvernul a promis FMI ca vinde majoritarea companiilor detinute de Ministerul Economiei

  Social
 • Finantarea lucrarilor aproape finalizate nu mai e prioritate

  Social
 • Elevii din Navodari au toate motivele sa se intoarca cu zambetul pe buze la scoala.

  Social
 • Copilasii fericiti si emotionati la auzul primului clinchet al clopotelului

  Social
 • Pe aripile toamnei a sosit, ca in fiecare an, prima zi de scoala

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771