Administrație locală

Zi cu adevarat speciala pentru elevii scolii din Cotu Vaii

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Albesti Gheorghe Moldovan, un eveniment extrem de important si mult asteptat a avut loc pe data de 16 septembrie si anume inaugurarea unitatii de invatamant cu clasele I-VIII.

„Ce pot sa spun? Decat ca sunt foarte fericit vazand aceasta constructie finalizata, cladire ridicata la standarde europene de care copilasii se pot bucura si cu care, de ce nu, se pot mandri. Mi-as dori sa avem parte de cat mai multe proiecte si realizari de asemenea anvergura, lucrari ce cu adevarat pot schimba vietile oamenilor, ce pot da o speranta intr-un viitor mai bun celor ce vin in urma noastra, copii si tineri. Incepand cu ziua de astazi, elevii au sansa si oportunitatea de a studia si de a invata in cele mai alese conditii, de acestea meritand sa se bucure toti copiii din mediul rural si nu numai. Ma bucura fericirea si multumirea din ochii elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor”, a declarat pentru ziarul noastru, Gheorghe Moldovan, primarul localitatii Albesti.
Lucrarea a constat in construirea de la zero a unitatii scolare din cauza faptului ca, aceasta fusese grav avariata in urma precipitatiilor abundente ce s-au abatut asupra localitatii in vara anului 2010.
De asemenea, si vechimea scolii ce inregistra aproape 100 de ani a reprezentat un motiv important pentru care cladirea nu mai putea functiona in cele mai bune si sigure conditii. Consolidarea si reabilitarea scolii cu clasele I-VIII din Cotu Vaii a fost posibila cu fonduri de la Banca Mondiala.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*