Agricultura, la startul marelui boom?

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Actualitate

Ziarul Financiar organizeaza, azi, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din Bucuresti, Sala Atlas 1, conferinta ZF Agribusiness, intitulata "Agricultura, la startul marelui boom?".

Agricultura, o piata cu afaceri de 15-18 miliarde de euro anual, a intrat pe un trend ascendent, dupa ce in 2012 recoltele au urcat cu pana la 60%, datorita conditiilor meteorologice prielnice. Fermierii incep sa aiba bani, iar lucrul acesta se vede in achizitiile de utilaje agricole din ce in ce mai performante. In plus, acum este timpul marilor achizitii de terenuri agricole. Nimeni nu mai vinde, toata lumea cumpara.
Evaziunea fiscala ramane in continuare un adevarat flagel in piata agricola, desi in anii cu rezultate bune plusul agriculturii se vede in PIB, gradul de colectare al banilor la buget nu evolueaza in acelasi sens.
Cu toate acestea, terenurile fertile si ieftine, subventiile de la Uniunea Europeana si apropierea de Marea Neagra fac din agricultura un magnet pentru investitorii straini aflati in cautare de randamente peste cele oferite de fondurile de investitii sau de plasamentele considerate ca fiind traditionale.
La evenimentul ZF Agribusiness - "Agricultura, la startul marelui boom?", autoritatile si cei mai mari jucatori din domeniu vor face o analiza a rezultatelor pe care agricultura le-a adus in acest an in economie, a tendintelor si asteptarilor pietei in privinta evolutiei preturilor dupa declinul puternic din vara.
Cei prezenti la eveniment vor afla de la Presedintele Comisiei Prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii Valeriu Steriu, Directorul General Adjunct Implementare Tehnica din APDRP Nicolae Popa, Presedintele LAPAR Laurentiu Baciu si Directorul Metodologie APIA Raluca Daminescu estimarile privind absortia totala a fondurilor europene pentru investitii in agricultura la sfarsitul actualului exercitiu financiar si ce linii de finantare urmeaza sa fie deschise anul viitor, analiza situatiei subventiilor din agricultura.
Alte subiectele de interes din cadrul conferintei vor fi masurile luate de Guvern pentru a stopa evaziunea dupa ce taxarea inversa va iesi din vigoare; sectoarele din agricultura in care pot investi strainii; evolutia pietei utilajelor si care vor fi motoarele de crestere in 2014.
Radu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu si Sava va prezenta situatia legislativa de pe piata tranzactiilor cu terenuri agricole, care sunt cele mai importante obstacole in calea tranzactiilor, ce trebuie facut pentru inlaturarea acestora si ce indica evolutia pietei de fuziuni si achizitii in agribusiness.
Monika Puiu - Managing Director NHR Agropartners, Adrian Porumboiu - proprietarul Grupului Racova, Mihai Petcu - proprietarul societatii Agroindustriale Pantelimon si Marius Verdesi - fermier si procesator in industria carnii si a laptelui si proprietarul Zimbria intregesc lista speakerilor invitati. Acestia vor impartasi participantilor la eveniment din experienta lor si vor vorbi, in cadrul unui panel dedicat, despre lectiile ce pot fi invatate de la antreprenorii care au dezvoltat o afacere profitabila in domeniul agriculturii.


Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Agricultura, la startul marelui boom?

  Actualitate
 • Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 - 2020

  Actualitate
 • Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

  Actualitate
 • Parc de recreere la Eforie

  Actualitate
 • Infrastructura pusa la punct in localitatea Ostrov

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771