Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Primaria Eforie, in calitate de beneficiar, a anuntat vineri, pe data de 6 septembrie 2013, finalizarea acestui proiect finantat in cadrul Programului Operational 2007 - 2013, Axa Prioritara 5.

Obiectivul general al proiectului a constat in dezvoltarea durabila a turismului din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, prin promovarea produselor turistice cu specific local si a activitatilor de marketing turistic. Pe de alta parte, obiectivul specific al proiectului s-a referit la promovarea la nivel national a produselor turistice specifice destinatiei turistice Eforie in scopul cresterii numarul turistilor si crearii de noi locuri de munca.
Grupul tinta al proiectului a fost stabilit la turistii romani si straini care au vizitat si vor vizita statiunile Eforie Nord si Eforie Sud in perioada 2012 2015, la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului, turisti care au avut si vor avea in continuare prilejul de a afla mai multe informatii despre resursele turistice ale celor doua statiuni, despre istoria orasului si despre evenimentele care au loc in Eforie.
Principalele activitati ale proiectului au fost urmatoarele: organizarea activitatii de management a proiectului; realizarea procedurilor de achizitie publica si semnarea contractelor de servicii; implementarea campaniei de promovare a produselor turistice specifice destinatiei Eforie cu impact national; evaluarea impactului campaniei de promovare a produselor turistice specifice Eforie; informarea si publicitatea proiectului de finantare si Monitorizarea si evaluarea proiectului.
Pe de alta parte, la nivel national au fost promovate patru resurse turistice naturale si antropice din orasul Eforie: namolul sapropelic, apa marii, bioclimatul marin si ansamblul de statui si monumente cultural-istorice.
Au avut loc si doua evenimente de mare anvergura - "Euforia Euforiei" (in luna august 2012) si "Balneo-Turism la Eforie" (in luna mai 2013), organizandu-se totodata si primul Congres Medical, dedicat resurselor balneare, de pe litoralul Marii Negre. In total, in cadrul celor doua evenimente s-au desfasurat 18 sub-evenimente, printre care: celebrarea a 112 ani de la atestarea documentara a orasului Eforie; concerte de muzica, pop-rock si folclor; concursuri pe plaja; Regatta Marii Negre; tabara nationala de fotografie; concurs international de sah; Antica - targul colectionarilor de antichitati diversitate culturala si etnica; expozitii de foto si expozitii cu marturii ale turistilor care au vizitat orasul Eforie sau ateliere de creatie si activitati educative pentru copii.
Totodata, au fost produse si difuzate la nivel national patru spot-uri audio-video si emisiuni TV, au fost realizate si distribuite 28.285 de pliante, brosuri si materiale promotionale. De asemenea, au fost create doua locuri de munca, iar orasul Eforie a participat la patru targuri de turism la nivel national. Toate aceste actiuni de promovare a resurselor turistice pe care le detine orasul Eforie duc la cresterea prognozata a numarului de turisti cu aproximativ 17% pana in anul 2014, comparativ cu anul 2008.
Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 30 de luni, iar locul de desfasurare a fost orasul Eforie, Judetul Constanta.
Valoarea totala a proiectului implementat este de 776.488,29 lei, la care se adauga TVA, iar contributia beneficiarului este de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.


Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Agricultura, la startul marelui boom?

  Administratie locala
 • Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 - 2020

  Administratie locala
 • Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

  Administratie locala
 • Parc de recreere la Eforie

  Administratie locala
 • Infrastructura pusa la punct in localitatea Ostrov

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771